El dissabte 24 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el darrer concert del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals, a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, dirigida per Quim Térmens, i del violinista Kai Gleusteen, que interpretaran obres d’Astor Piazzolla i d’Elvis Presley. D’aquesta manera, es compleix un dels lemes de l’edició actual del Festival: “De Bach a Elvis Presley”.
Sota el títol genèric “Elvis i tangos amb gust barroc”, el programa del concert comprèn les obres següents: Estaciones porteñas, d’A. Piazzolla; Elvis concerto grosso núm. 4, de Paul Breiner, i Palladio, de K. Jenkins.
L'Orquestra de Cambra Terrassa 48 està formada per instrumentistes de diferents indrets relacionats amb l’activitat musical d’aquesta ciutat. Creada l’any 1987, i fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, la formació ha adquirit un nivell que l’ha portat a guanyar, entre d'altres, el primer premi del I Concurs de Música de Cambra de Sant Mateu de Castelló l’any 2003. Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l’Estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals i ha fet enregistraments per als segells Ars Harmònica, Ma de Guido, Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i Centre Robert Gerhard. En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, ha realitzat primeres audicions a Catalunya i a Europa de nombroses obres per a aquesta formació, així com estrenes d’obres d'autors catalans. Atesa la gran acceptació general i el beneplàcit de la crítica vers els seus programes, ha programat ininterrompudament des de l’any 2000 la seva temporada de concerts a la ciutat de Terrassa, i des de la temporada 2004-05 és orquestra resident al nou Auditori Municipal de Terrassa, on actualment ofereix el seu cicle estable de concerts.
L’Orquesta de Cambra Terrassa 48 està dirigida des del violí per Quim Térmens, músic sabadellenc que rep la seva formació violinística i musical del mestre Gonçal Comellas i dels violinistes Arkadi Futer i Michel Barta. Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas. Actualment, realitza el seu treball més cambrístic dins el projecte Arcattia Collage i ha estat guardonat, entre d'altres, amb el Premi Xavier Montsalvatge. En el terreny pedagògic s’ha format amb personalitats com Sheila Nelson, Vaartan Manoogian i Mimi Zweig. Desenvolupa la seva tasca docent al Conservatori de Música de Vic com a mestre de violí i director de les seves orquestres de corda i ha estat convidat en xerrades sobre pedagogia, jurat de concursos instrumentals, director de diverses trobades d'orquestres juvenils i mestre de violí al Curs Internacional de Música Principat d’Andorra.
Kai Gleusteen, violinista nascut a Canadà, estudià a la Universitat de Michigan i a la Rice Universitat de Houston amb Camilla Wicks. S’instal·là a París l’any 1991 i immediatament entrà com a violí solista a l’Ensemble Orchestral d’Ille de France. Gérard Poulet el demanà com assistent seu i company en música de cambra al Festival des Arcs. Kai Gleusteen ha estat guardonat en nombrosos concursos internacionals. Convençut de la importància d’una formació variada i completa, Gleusteen dedica el seu temps a activitats diverses. Els concerts per a violí sol, els recitals i els concerts n’ocupen una part. Moltes orquestres franceses han demanat el seu talent de violí solista i ha col·laborat amb l’Ensemble Modern de Frankfurt i l’Orquestra del Teatre Lliure de Barcelona. Es dedica també a fer sessions d’animació per iniciar els infants a la música clàssica. Ha constituït l’Orquestra de Cambra del Gran Teatre del Liceu i és professor de l’Escola Superior de Musica de Catalunya (ESMUC). Gleusteen, que ha estat nomenat recentment supersolista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, toca un violí de J. B. Guadagnini, fet l’any 1781.