circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Les Jornades de la Galera de Cambrils enceten el calendari gastronòmic

Circdelacultura

dijous 2 de febrer de 2017

Una quarantena de restaurants oferiran menús especials amb la galera de protagonista
La fregida de galeres i calçots i la galerada popular al port són dues de les activitats més destacades del programa
El jurat del concurs per a joves cuiners “De la mar als fogons” seleccionarà demà els 8 semifinalistes

Al febrer Cambrils té gust de galera. La 13a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetaran el calendari gastronòmic del 3 al 26 de febrer amb la participació d’una quarantena de restaurants que oferiran menús especials i un programa d’activitats per tots els públics.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el patró major de la Confraria de Pescadors, Francesc Gil; el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEHC), Josep Maria Pellicer; el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, i el cap del departament de cuina de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Enric Estivill, han presentat avui totes les activitats previstes. 

Per començar, l’alcaldessa de Cambrils ha destacat la bona entesa entre l’administració, els productors i els restauradors per promocionar els productes de proximitat i de temporada com un element diferenciador de Cambrils. En la mateixa línia, la regidora de Promoció ha afirmat que la clau de l’èxit de les jornades són els seus ingredients principals: “els productes de la terra i el mar, el talent dels cuiners i restauradors, la il·lusió i el treball dels que s’estan formant i la ciutat de Cambrils amb tots els seus encants”.

A continuació, Enric Estivill de l’Escola d’Hoteleria ha parlat del concurs “De la mar als fogons”, que demà seleccionarà les 8 propostes semifinalistes entre les 15 que s’han presentat d’escoles de Calella, Terrassa, Terres de l’Ebre, Sitges, Barcelona, Benicarló i Cambrils. El president de la Cooperativa ha explicat la fregida de galeres i calçots del 12 de febrer (9:30 hores) i el patró major de la Confraria ha donat detalls de la galerada popular al port del 19 de febrer (de 11 a 14 hores) i la visita guiada a les instal·lacions de la Confraria per descobrir el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Per acabar, Josep Maria Pellicer de l’AEHC ha destacat la gran varietat de plats que es poden elaborar amb la galera i ha cantat les excel·lències d’aquest producte exclusiu que les jornades han posat en valor.

Finalment, s’ha projectat el vídeo que anuncia les jornades a les xarxes socials, on enguany s’hi han abocat més esforços per arribar a tots els públics.

Programa d’activitats

Divendres, 10 de febrer

De les 17 a les 18 hores, GALERES EN VIU, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i  segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja.

Confirmació d’assistència de dilluns a divendres a peconomica@cambrils.org (aforament limitat).

Diumenge, 12  de febrer

AMB GUST D’OLI I CALÇOTS

A les 9.30 h, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils-Montbrió, km 2). Fregida de galeres i calçots de Cambrils amb Oli Extra Verge DO Siurana de la Cooperativa de Cambrils. Preu degustació: 4 euros. I després de fer un tast  pots omplir el cistell a l’Agrobotiga fins a les 14h!

Divendres, 17 de febrer

De les 17 a les 18 hores, GALERES EN VIU, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i  segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja.

Confirmació d’assistència de dilluns a divendres a peconomica@cambrils.org (aforament limitat).

Diumenge, 19 de febrer

GALERADA POPULAR AL PORT DE CAMBRILS

Venda de tiquets: de les 11 a les 14 h,  al Mollet del Rec del Port de Cambrils, degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Preu degustació: 4 euros.

De les 11 a les 13 h, a les escales reials del port de Cambrils:

Demostració de Vela Llatina a càrrec de l’ARJAU.

Passejades amb llagut adreçades principalment a la canalla, a càrrec de l’associació esportiva VENT D’ESTROP.

ACTIVITAT FAMILIAR: LA MAR EN TEMPS PREHISTÒRICS: Rebost i joier.

A les 11 h i  a les 12 h, a la Torre del Port.

Taller didàctic on els participants elaboraran el seu propi collaret o penjoll amb petxines usant rèpliques d’eines prehistòriques

Aforament limitat. Activitat gratuïta adreçada a públic familiar.

Dissabte, 25 de febrer

TAST D’OLIS

A les 11 h, Curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils-Montbrió, km 2) a càrrec del Centre de Desenvolupament de l’Oli. Confirmació assistència de dilluns a divendres a peconomica@cambrils.org (aforament limitat).

CONCURS “DE LA MAR ALS FOGONS” PER A JOVES CUINERS/ES.

Concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners/es.

XIII concurs a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Divendres  3 de febrer: selecció dels semifinalistes.

D’entre totes les propostes d’aplicacions amb galera rebudes, un grup d’experts seleccionarà un màxim de 8 receptes per a participar en el concurs.

 

Divendres 24 de febrer: Concurs i lliurament de guardons

Els/les joves seleccionats/des elaboraran, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, les seves propostes gastronòmiques, i les exposaran davant un jurat. El concurs s’iniciarà a partir de les 9 h i fins les 14 h. A les 14 h, es portarà a terme l’acte d’entrega de guardons als/les guanyadors/es de l’edició d’enguany.

Requadre: Per activitats amb confirmació d’assistència: de dilluns a divendres, de 8 a 15 h, a peconomica@cambrils.org o al tel. 977 794 679

 

 

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance