circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Carnaval de TGN també tindrà Rei i Concubina petits

Circdelacultura

dimarts 7 de febrer de 2017

Foto: Laia Mar?n

El Carnaval de Tarragona aposta enguany també pels més petits. La Rueta, que aplegarà milers de nens i nenes d'infantil i primària de totes les escoles i llars d'infants de la ciutat, es reforçarà amb la presència i la implicació del Rei Carnestoltes i la Concubina en versió petita. Cada comparsa, ja sigui escola o llar d'infants, tindrà enguany un reforç musical i al final de la rua hi haurà una gran festa col·lectiva a la plaça de la Font a càrrec de la companyia Sol de Nit.

L'objectiu, tant de la comissió consultiva del Carnaval com de l'Ajuntament és agilitar el transcurs del propi acte i l'afluència d'espectadors, sempre massiva en aquestes dates.

D’altra banda, el dimarts de l’enterrament s’ha proposat un canvi d’ubicació a l’organització, La Colla la Bóta, sent la seu del dol a l’Antic Ajuntament durant tot el dia i el Lliurament del Testament a Llucifer a les 20.50h a les escales de la Catedral. Així l’itinerari canvia substancialment fins arribar a la Plaça de la Font, pels carrers de la Part Alta, amb la tradicional Lectura del Testament del Carnestoltes al voltant de les 22h, la crema i el veredicte final del Carnaval 2017.

Canvi d'itinerari en la Rua

Aquestes són algunes de les novetats del Carnaval Tarragona 2017, que se celebrarà del 18 al 28 de febrer. Una altra modificació destacada, i ja anunciada fa mesos, és el canvi d’itinerari tan de la Rua de l’Artesania com la de Lluïment, una modificació que es va consensuar des de la Comissió Consultiva del Carnaval, junt amb la Guàrdia Urbana, protecció civil i l’Empresa de Mitjans de Transports (EMT).

El recorregut de la Rua de l’artesania sortirà de l'avinguda Ramón y Cajal i, com a novetat, enfilarà el carrer Rovira i Virgili per finalitzar a l'avinguda Catalunya, a les portes de la URV. La proposta de canvi també ha estat molt acceptada des de les mateixes comparses, que valoren que el nou recorregut permetrà augmentar el lluïment de les seves actuacions.

Des del consistori s'ha apuntat que els canvis ajudaran a "agilitzar l’acte, donar més seguretat als espectadors i permetre unes millors connexions pel que fa als talls de trànsit, així com de la circulació del transport públic i privat."

Premis en metàl·lic per a les comparses guanyadores

També com a novetat, les comparses guanyadores rebran 800€ i 500€, respectivament, i així mateix també s'ha aprovat el canvi en el criteri per concedir el premi honorífic "participació", que a partir d'ara reconeixerà la comparsa que assisteixi a més actes del programa de Carnaval i amb més persones. A més, per a la tradicional revetlla de carnaval, que enguany serà el dissabte 25 de febrer, es recupera l’escenari del 2015, la Tàrraco Arena Plaça (TAP), amb l’actuació de Gina and The Gintònics, Sardinas Golden i tota la música més carnavalera del món, a partir de les 24h.

Disfressa d’Or

El concurs més esperat per les comparses és sens dubte, la Disfressa d’Or, que un any més s’organitzarà a la TAP de la mà de Music From Tamarit i que de moment es preveu com un dels anys amb més participació. Aquest esdeveniment comptarà, com a novetat, amb una presentadora de luxe, com és Doña Soledad, un personatge caracteritzat per l’actor tarragoní Josep Ferré. La cita és el dijous 23 a 21.30h.

Segon concurs de disfresses de gossos

Altres espectacles i esdeveniments de la programació de carnaval, són possible gràcies a la implicació i iniciativa tan d’entitats socials com d’empreses privades que fan atractiva la festa per a tots els gustos. Posem d’exemple el segon concurs de Disfresses de gossos organitzat per Galgos 112 el diumenge 26 de febrer a partir de les 10h o el Sopar i Ball de màscares que se celebrarà el divendres 24 a les 21h a proposta de La Casa Miret i AG Planning. Així com els espectacles que es programen en paral·lel com el Relat autopictogràfic amb Cesc Casanovas al Magatzem, entre d’altres.

La imatge d’enguany

El cartell d'enguany l’ha creat la dissenyadora i il·lustradora tarragonina Elisabet Díez (Anduluplandu) a partir de la idea de la gent disfressada i de festa de carrer. La imatge reflecteix l’eslògan escollit pel Carnaval d’enguany #Jofaigelcarnaval, que vol destacar la idea que el fem tots, bé assistint com a públic, bé formant part de col·lectius que surten amb comparsa.

Anduluplandu li ha volgut donar un aire sobri a la imatge amb la línia negra que contrasta amb la paleta reduïda de 4 colors i l’estil d’il·lustració desenfadada i infantil. La dissenyadora incorpora al cartell algun dels seus trets característics com les galtes vermelles.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance