circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El documental Jujol-Gaudí i el Mago Pop, propostes destacades dels Teatres de TGN

Circdelacultura

dilluns 13 de febrer de 2017

La conselleria de Cultura impulsa, conjuntament amb Joventuts Musicals i l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa, el Cicle de Música Sacra de Tarragona, com el més destacat en la nova temporada de Teatres març-juny 2017, amb la voluntat d’arribar a nous públics, cobrir una mancança important a la ciutat i, així, consolidar-se en els propers anys. Un cicle de cinc concerts produïts i realitzats per directors, músics i cantaires del territori, entre d’altres; amb diferents escenaris, com la Catedral, l’Església de Sant Agustí o el Teatre Tarragona.

D’entre els cinc concerts, destacar la Missa de Glòria de Giacomo Puccini, dirigida per Xavier Puig i amb la participació del Cor Ciutat de Tarragona, Cor Lieder Càmera, Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida i l’Orquestra Simfònica del Vallès, que ens oferiran el dilluns 10 d’abril a les 21.30 h a la Catedral. Però ja abans, també a la Catedral, s’oferirà El Rèquiem de W. A. Mozart, a càrrec del cor i orquestra de la Universitat Rovira i Virgili (URV), així com un concert d’orgue. El cicle també es mourà a l’Església de Sant Agustí, amb un concert de cant gregorià i finalment el cicle proposa un darrer concert amb el Cor Vivaldi.


JUJOL TORNA AL METROPOL

Una altra de les cites imperdibles d’aquesta temporada, serà la projecció del documental Jujol-Gaudí: dos genis de l’arquitectura, que es podrà veure el divendres 10 de març a les 20 h, coincidint amb la data de reobertura del Metropol l’any 1995. En aquest documental el director de la cinta, Luis Campo Vidal, ha fet un treball exhaustiu sobre figura una de les facetes més desconegudes de l’arquitecte tarragoní, Josep Maria Jujol; al costat d’Antoni Gaudí, un treball que ja ha obtingut reconeixements a nivell internacional.

El film compta amb la presència d’experts dels dos arquitectes que expliquen la seva visió i la interrelació professional i creativa entre ambdós. D’entre els entrevistats podrem veure el fill de Jujol, l’arquitecte Josep Llinàs, l’artista Perejaume o l’historiador gaudinià, Toshiaki Tange.


GRANS ESPECTACLES PER A TOTS ELS PÚBLICS

El nou musical de Geronimo Stilton i La gran ilusión, del Mago Pop, seran dos dels plats forts de la programació que comença ara. Són dos espectacles que ja s’han anunciat i que ja porten moltes entrades venudes, però que són molt atractius i segur que capten l’atenció de nous públics. D’una banda, el ratolí més famós de la literatura juvenil actual arriba amb el musical que ja fa temps que triomfa a la capital i que ara està en gira. Serà el diumenge 26 de març en tres funcions. El Mago Pop, per la seva banda, porta La gran ilusión a la ciutat el proper 21 de maig, l’espectacle de màgia més vist de la història del teatre espanyol amb més de 450.000 espectadors. Una proposta inspirada en la pel·lícula El show de Truman, que va protagonitzar Jim Carrey el 1998.

La Carmen de G.Bizet i Manon Lescaut seran les cites amb l’òpera per aquesta primavera. Concretament el 26 de maig el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès tornaran al Tarragona per portar-nos a la Sevilla més autèntica amb regust de sarsuela. I la segona, potser no tan coneguda però que també ens sorprendrà amb la producció, una vegada més, dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

La vallenca Pepa Plana aterra amb Paradís Pintat el dissabte 11 de març, on ens explicarà, a la seva manera, la cara més trista de les migracions. Amb aquest espectacle la companyia Pepa Plana col·labora amb l’ONG de salvament marítim Proactiva Open Arms, fent-ne difusió i fer-nos reflexionar sobre aquest tema que darrerament ens té commoguts, sense obviar el toc d’humor i de gran riquesa visual amb els que ja ens té acostumats la Pepa Plana.
 

COMÈDIA I DRAMA

I també podrem gaudir d’un clàssic de la comèdia teatral, L'hostalera de Carlo Goldoni, però sota la direcció de l’atrevit Pau Carrió i amb la interpretació tan atractiva d’actors i actrius del moment com Laura Aubert, David Verdaguer, Marc Rodríguez, Alba Pujol o Júlia Barceló. Serà el 31 de març a les 21 h.

Ramon Madaula i Roger Coma ens porten el contrapunt a les propostes teatrals que actualment estan en gira, i és que amb L'electe, Jordi Casanovas dirigeix una tragicomèdia sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques amb dos monstres al capdavant, el jove polític i el brillant psicòleg i tot un discurs a l’entorn de l’afany de poder. La podrem veure el 18 de maig a les 21 h.

Infàmia també arribarà a l’escenari del Tarragona el 9 de juny, amb els grans Emma Vilarasau i Jordi Bosch. Una de les obres més aclamades per la crítica i públic del moment i que reflexiona i fa reflexionar sobre la figura de l’actor i l’espectador, sobre el sentit del teatre.


FIDELITAT AMB EL TERRITORI

I com ja ve sent habitual en les programacions de Teatres de Tarragona, la Conselleria de Cultura manté el compromís amb la producció del territori, amb la creació artística, teatral i musical, així com amb programar esdeveniments que coincideixen amb el temps; en aquesta temporada, el Festival Internacional de Dixieland, la presentació del nou disc de la Stromboli Jazz Band, el retorn d’Andrea Motis als escenaris tarragonins i dos concerts de caràcter internacional. La celebració del Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril) també entra a la programació, amb dos espectacles i la ja tradicional barra de ball clàssic al Balcó del Mediterrani; així com el Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que enguany se celebraran el 13 de maig.

Zona Zàlata i la Sala Trono també són part de la producció del territori i que formen part de la programació teatral i de les que no ens podrem perdre les seves propostes. D’una banda els del Zàlata, sota la direcció de Joan Pascual i amb motiu de la celebració del seu 30è aniversari, ens portaran Cultura, Kultura, Mixtura, una reflexió al voltant de la percepció de la cultura amb tots els cinc sentits. I de l’altra banda, la Sala Trono, que junt amb La Villarroel i els principals teatres del territori, portaran al Metropol Els tres aniversaris, amb actors i actrius tan destacats com Victòria Pagès, Rosa Boladeras, Albert Triola i Joan Negrié.

La programació de música simfònica pren impuls amb tres de les companyies del territori i amb propostes d’alt nivell. D’una banda, de la mà de l’Orquestra Camera Musicae (OCM), que culminen a la primavera amb un concert dirigit per Anton Ros Marbà, que ens delectarà amb un concert a piano de la mà de la catalana Alba Ventura; que serà enregistrat per Catalunya Música i difós per tot Europa a través de la Unió Europa de Radiodifusió (UER).

Però abans també l’OCM ens proposa dos concerts més acompanyats d’una banda del pianista Stephen Kovacevich i de l’altra de la clarinetista Sabine Meyer, tal i com ja van anunciar a la presentació de la temporada complerta. La Jove Orquestra InterComarcal (JOIC), amb una entretinguda tria d’obertures d’òperes serà el diumenge 26 de març a les 18.30h al Teatre Metropol i la Banda Unió Musical (BUMT), amb la proposta d’un concert de bandes sonores de musicals, acompanyats per Albert Guinovart al piano, el 28 de maig a les 18.30 h al Teatre Tarragona; són les dues altres cites imperdibles amb la música als teatres de la ciutat.


INICI DE LA VENDA D’ENTRADES:

A partir del 24 de febrer, en horari habitual de taquilles: inici de venda d’entrades dels concerts de l’OCM
A partir de l’1 de març, a les 9 del matí: inici de venda d’entrades de la resta d’espectacles de la temporada

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance