circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

L'Orquestra Camera Musicae convida al pianista Stephen Kovacevich i debutarà a TGN

Circdelacultura

dimecres 1 de març de 2017

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona viu il·lusionada l’arribada del mític pianista nord-americà Stephen Kovacevich (Califòrnia, 1940), un dels màxims exponents del pianisme de la segona meitat del segle XX i un músic que ha desenvolupat una carrera internacional de gran rellevància, en especial centrada en els recitals i la música de cambra (les seves col·laboracions amb grans músics com Jacqueline du Pré o la qui fou la seva muller, la també pianista Martha Argerich, en són només alguns exemples).
 
Kovacevich i l’Orquestra Camera Musicae, dirigida en aquesta ocasió pel seu titular, Tomàs Grau, tocaran una obra de repertori, el Concert per a piano i orquestra número 24 de Mozart, en Do menor, una obra que Kovacevich ha tocat recentment en marcs de gran rellevància, com el Festival de Verbier. Per a Kovacevich, en aquesta obra ‘es pot escoltar la influència de Beethoven, especialment en l'obertura’. Per al veterà intèrpret, ‘el públic té molt a descobrir en l’escriptura de Mozart, més enllà de patrons típics: la seva manera de desenvolupar els temes continua essent única’, assegura.
 
Aquest programa, que l’Orquestra tocarà aquest dissabte, 4 de març, a les nou del vespre al Teatre Tarragona, i l’endemà diumenge, 5 de març, a les sis de la tarda al Palau de la Música Catalana té, però, més atractius.
 
La segona part del concert inclourà l’audició de l’espectacular tercera simfonia del compositor austríac Anton Bruckner, una obra escrita l’any 1873 i dedicada a la figura de Richard Wagner. De fet, la influència wagneriana és ben present al llarg de l’obra en diversos detalls tècnics i, igualment, s’evidencia en la forma final, on es barregen els elements dramàtics. Hi ha consens entre els musicòlegs en considerar aquesta simfonia com la primera en què Bruckner mostra la seva enorme capacitat de construcció orquestral.
 
Sobre el solista i el programa
Què us semblaria escoltar a Barcelona, a la Sala de Concerts del Palau, el mateix concert per a piano i orquestra -el número 24 en Do menor de Mozart- que el llegendari pianista Stephen Kovacevich tocarà unes poques setmanes després acompanyat per la Filharmònica de Los Ángeles, la seva ciutat natal?
 
Aquesta és la proposta que l’Orquestra Camera Musicae us fa en el tercer dels concerts de la seva temporada 2016-2017. El 24 de Mozart és un concert que el pianista i director ha tocat recentment en marcs de gran relleu, com el festival de Verbier, però curiosament aquesta serà la seva primera actuació al Palau en format de solista convidat -i no en recital.
 
Parlar d’ell és apel·lar a una llegenda del pianisme de la segona meitat del segle XX. Aquest concert, que es completa amb l’espectacular tercera simfonia de Bruckner sota la direcció de Tomàs Grau, és sense cap mena de dubte una de les grans cites d’aquesta temporada. Imperdible.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance