circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Bartrina de Reus presenta la versió de la Beckett de "La desaparició de Wendy"

Circdelacultura

divendres 3 de març de 2017

El Consorci del Teatre Bartrina de Reus tanca aquest dissabte amb “La desaparició de Wendy” el mini cicle de dues representacions d'homenatge al dramaturg i guionista Josep Maria Benet i Jornet. Amb les obres “Revolta de bruixes” (producció de Teatre Lliure, representada el passat 18 de febrer) i “La desaparició de Wendy” (producció de Sala Beckett que es veurà aquest dissabte a les 21:00 h) s'han programat dues cites imprescindibles per als aficionats al teatre que s'han inclòs en la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i en el cicle de commemoració dels 20 anys de la reobertura del teatre reusenc (Cicle 20 Anys TBR).

Es tracta de dos textos teatrals de gran rellevància dins l'àmplia producció de Josep Maria Benet i Jornet. Tant el Teatre Lliure com la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia han escollit aquestes obres pel seu significat dins la carrera de l'autor i guionista barceloní. Ara, poc temps després de la seva estrena i bona accolida a Barcelona, han arribat al Teatre Bartrina de Reus per reconèixer la trajectòria i l'obra del gran dramaturg català en dos espectacles inclosos en la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.

“La desaparició de Wendy”, un text que Benet i Jornet va escriure el 1973, ha estat l'obra de teatre que la tardor passada ha inaugurat la nova Sala Beckett, ubicada des del juliol al carrer Pere IV del barri del Poblenou de Barcelona.

Després de 27 anys treballant per la dramatúrgia catalana, la Beckett ha volgut començar la seva nova etapa homenatjant una figura cabdal del teatre català: Josep Maria Benet i Jornet, un pont entre dues generacions de dramaturgs i peça imprescindible per tal que la creació contemporània catalana es trobi en aquest moment dolç.

Oriol Broggi és l'encarregat de la posada en escena d'aquest clàssic de Benet i Jornet, que va estrenar-se el 1985 a la Sala Villarroel amb direcció de Jaume Villanueva i producció del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya. L'obra s'ha representat en diverses ocasions per grups de teatre amateur de tot Catalunya. El repartiment està format per Joan Anguera, Diana Gómez, Mar del Hoyo, Antònia Jaume, Xavier Ripoll, Josep Sobrevals i Armand Villén.

“La desaparició de Wendy”: sinopsi
Una companyia de teatre és a punt de començar la representació infantil de l’obra Peter Pan, però un problema amb els decorats els obliga a fer un canvi sobtat de repertori i caldrà distorsionar una mica l’argument.

La desorientació dels actors, que s’han quedat sense el seu personatge o han d’improvisar noves situacions dramàtiques, amb les constants interrupcions del fil argumental que se’n deriven, permet agafar distància respecte de la història que es volia explicar i fa que emergeixin totes les contradiccions pròpies dels contes i els mites de la nostra infantesa.

La desaparició de Wendy és un joc pervers sobre els records, l’experiència, la moral i l’imaginari col·lectiu a través de l’homenatge al teatre com a espai per a la il·lusió i la màgia compartida.

Les entrades per aquest espectacle es poden adquirir de dimarts a divendres de 18:00 a 20:00 h i una hora abans de la representació a la taquilla del teatre i per Internet al web del Teatre Bartrina.


Josep M. Benet i Jornet
Josep M. Benet i Jornet (Barcelona, 1940) és dramaturg i guionista. Entre 1962 i 1966 estudia Filosofia i Lletres, branca de Romàniques, a la Universitat de Barcelona. Entre 1974 i 1981 va exercir com a professor de literatura dramàtica a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha publicat, a revistes i diaris, articles sobre literatura i, en menor grau, sobre altres temes. El seu teatre, d'inspiració realista, es basa, sovint, en tècniques d'origen literari (fulletó, ciènciaficció, còmic, etc). Ha conreat també el teatre infantil (Supertot, 1976; El somni de Bagdad, 1977; Carlota i la dona de neu, 199 2, etc.). Des del 1975 ha estat guionista, a més, de serials televisius (amb “Nissaga de poder” va ser guardonat amb el premi de la Institució de les Lletres Catalanes en l'apartat de guions audiovisuals, juntament amb la resta de guionistes) amb un gran èxit d'audiència.

Va ser cofundador de la revista “Els Marges”, on ha col·laborat com a crític literari, com també als diaris “El Noticiero Universal”, “El Correo Catalán”, “El Diari de Barcelona”, “Avui” i “El País”, i a la revista “Serra d’Or”. L'any 2010 va publicar les memòries “Material d'enderroc”.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance