circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El festival Dixieland de TGN retrà homenatge a les veus femenines del jazz

Circdelacultura

dilluns 20 de març de 2017

Una imatge d'Andrea Motis, que portar? a TGN el seu darrer treball, Emotional!. Foto: Ajuntament de TGN

Amb motiu del centenari del naixement d’Ella Fitzgerald i amb un 90 per cent de dones al capdavant de la majoria d'actes programats, el Festival Internacional Dixieland de Tarragona d'enguany estarà dedicat a la dona i a la veu femenina del jazz.

El Dixie 2017 se suma, doncs, als molts homenatges que es duran a terme aquest any arreu del món per tal de celebrar el centenari del naixement de la veu femenina de referència de la cançó nord-americana, una figura imprescindible de la història del jazz. Una acurada tria d’excel·lents veus femenines ens recordaran la veu de l’Ella tot fent un recorregut pels seus diferents registres vocals i els artistes i els gèneres que més la van influenciar, així com pel seu extens llegat. El Dixieland d'enguany, en la seva 23ena edició, compta amb uns 80 actes en diferents espais de la ciutat.

Joventuts Musicals i el Taller de Músics ens portaran Saphie Wells & The Swing Cats, que obriran el festival al costat del grup de ball Swing Maniacs. Per la seva banda, Andrea Motis portarà a Tarragona el seu recentment estrenat disc Emotional!, que ha estat editat pel segell Impulse!, un dels més reputats en el món del jazz.

La Cris revisarà amb el seu estil personal el repertori que Ella Fitzgerald i Louis Armstrong van enregistrar junts amb Verve, Rita Payés i Joan Fort estrenaran Remembering Ella, i Susana Sheiman i Crazy Trio estrenen al nostre festival Happy Ella 2U. Un homenatge a Ella Fitzgerald.

També grans artistes i bandes internacionals com Wax & Boogie, Aurora & The Betrayers, Celeste Alías, Gustav Lundgren o Ray Gelato, juntament amb les nostres bandes locals de capçalera, ompliran de música dixieland, durant tota la setmana, els carrers, bars, restaurants, mercats, biblioteques i locals de Tarragona. Sortim, doncs, a rebre un any més la joia i l’alegria que ens porten la primavera i la música del festival!

Centenari de La Gran Dama del Jazz

Ella Fitzgerald, qui més tard va ser anomenada La Gran Dama del Jazz, va nèixer el 25 d’abril de 1917 a Newport News (Virgínia, EUA). Considerada, a més, d'entre les cantants més importants i influents del jazz i la cançó americana, durant la seva llarga trajectòria Fitzgerald també va interpretar i enregistrar un extens repertori que inclou els songbooks de Cole Porter, George Gershwin, Irving Berlin, Johnny Mercer, entre d’altres.

Així mateix, Fitzgerald també va compartir escenaris i discografies amb tots els grans intèrprets del jazz: Louis Armstrong, Chick Webb, Duke Ellington, Oscar Peterson, Joe Pass o Dizzy Gillespie, per anomenar-ne alguns. Respectant la tradició del gènere, va portar a l’excel·lència la cançó, alhora que va desenvolupar noves tècniques, com l’scat, que van obrir nous horitzons i possibilitats als recursos del jazz i van posar els cantants al mateix nivell d’improvisació d’altres instruments.

Connee Boswell i el grup que va fer al costat de les seves germanes, The Boswell Sisters, van ser una de les grans referències d’Ella Fitzgerald. L’extraordinari grup O Sister! i la cantant nord-americana Tamar Korn, fidels representants d’aquest estil vocal, presentaran els seus nous treballs al nostre festival. El gòspel, una de les influències de totes les grans cantants de jazz —l’Ella també va cantar al cor de la seva església—, és representat en aquesta edició del festival tarragoní per Rachel Ratsizafy, una de les veus joves més destacades a França, que amb el grup Shakin’ All ens proposen una trobada entre el gòspel i el jazz tradicional.

La imatge del Dixieland 2017

El cartell d’enguany és obra de la dissenyadora Eva Jolis. La imatge també ret homenatge a la figura imprescindible de la història del jazz, l’ Ella Fitzgerald, per celebrar el centenari del seu naixement. El cartell juga amb la seva figura així com amb elements gràfics que remeten als diferents registres vocals, les veus femenines i la primavera. El tractament de la imatge simula un gravat antic per potenciar el centenari d’una de les veus femenines més influents de la història del jazz.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance