circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Del Teatre Principal de Valls al Lliure de Barcelona

Circdelacultura

dimecres 29 de març de 2017

Fotografia de l'espectacle

La companyia Ruta 40 és una de les sis finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017
L’espectacle gaudeix d’una promoció especial per als posseïdors del nou carnet dels Amics dels Teatres, que hi accediran gratuïtament

El proper dissabte 1 d’abril el teló del Teatre Principal de Valls s’alçarà per veure la companyia La Ruta 40 amb el seu espectacle Cúbit, abans de l’anada a l’escenari del Teatre Lliure de Barcelona en aquesta mateixa primavera. El muntatge qüestiona fins a quin punt és veraç un relat oficial i analitza què es perd per sempre en el camí de fer-lo.

El proper dissabte 1 d’abril el Teatre Principal de Valls programa la companyia La Ruta 40 amb el seu espectacle Cúbit, abans de la seva anada propera a l’escenari del Teatre Lliure de Barcelona. La companyia integrada per Anna Azcona, Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla porta a escena un text de Josep Maria Miró sobre la construcció i la destrucció de la memòria. Amb aquest muntatge la ciutat de Valls és, juntament amb Tàrrega, Martorell, Manlleu, Torroella de Montgrí i Calldetenes, una de les sis localitats que acull els espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017.

Un autor reconegut

L’autor del text de l’espectacle, Josep Maria Miró, explica que «En totes les obres que escric em formulo preguntes i al mateix temps intento traslladar-les als espectadors. Són de temes que m’inquieten i de les quals no acostumo a tenir respostes». El dramaturg osonenc continua: «Sovint se’ns remet a la nostra història –personal, familiar o col·lectiva– per intentar explicar i entendre qui som i les nostres circumstàncies actuals». Partint d’aquesta premissa, l’escriptor s’interroga sobre de quina manera i des de quin lloc construïm la memòria o, per paradoxal que pugui semblar, sobre si la construcció de la memòria és un acte de destrucció.

Els protagonistes de l’obra Cúbit, disposats en un espai on es barreja l’àmbit íntim familiar i la dimensió pública d’una Fundació creada pels pares, preparen un llibre. Aquest és el punt de partida per parlar d’una qüestió tan fràgil i dubtosa com la configuració dels relats oficials. Aquest encontre i la necessitat de plasmació d’un passat posarà en evidència les percepcions d’uns i altres i la necessitat d’arribar a pactes més o menys fidels amb la realitat, i generadors d’una determinada convivència. La paraula, alhora, esdevé, com Miró ja ha especulat en anteriors obres, una magnífica i perillosa eina de comunicació, incomunicació i manipulació, generadora de realitats, relacions i veritats a través de mentides o de supòsits.

Des dels seus inicis, Josep Maria Miró ha estat a prop com a espectador dels muntatges i l’evolució de la companyia La Ruta 40. La seva trajectòria i compromís en l’elecció d’autors, títols i temàtiques ha estat sempre una declaració d’intencions i una mirada teatral precisa i coherent.

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport al teatre professional

L’espectacle Cúbit és finalista del Premi BBVA de Teatre. Aquest premi és un projecte sociocultural i artístic que l'any 2001 va iniciar l'antiga Obra Social de Caixa Manlleu amb la intenció de donar suport a la creació teatral dels grups amateurs i entitats catalanes que fan la seva activitat sense ànim de lucre. Després de deu anys i més de 600 espectacles presentats, l'any 2010 es va obrir també a les companyies professionals, per tal que el guardó servís com a plataforma per a totes les companyies de teatre que, sovint, tenen dificultats per donar a conèixer el seu treball.

El Premi BBVA de Teatre és l'oportunitat per fer un pas endavant, conscients de les dificultats que tenen dia a dia els actors, directors i professionals del sector. Massa sovint es perden pel camí espectacles d'una gran creativitat i qualitat artística degut a diferent factors, però sobretot per la baixa probabilitat de treballar i mostrar-se en condicions.

El Premi té també l'objectiu de servir d'acostament del col·lectiu teatral, amb la sensibilitat cap a aquestes necessitats i donant suport a aquest sector del teatre emergent. El Premi BBVA de Teatre aposta per la qualitat, la professionalitat i el risc; valors que comparteix amb el públic a través de les obres finalistes i acostar així el teatre més emergent als diferents escenaris de fora de les grans ciutats.

Canals de venda i Promoció Jove

Les entrades es venen a través del web ticketea.com les 24 hores, per telèfon a través del 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet de Valls. Les taquilles del Principal realitzen l'horari habitual dimecres a la tarda de 18 a 21 h, i divendres al matí de 12 a 13.30 h.  La venda telefònica funciona de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 15 h. El mateix dissabte de l’espectacle la taquilla del Teatre Principal obrirà des de les 20 h.

Paral·lelament, "Cúbit" és dins la Promoció Jove: 3 x 30 x 30. Per 3 €, els espectadors de fins a 30 anys, podran obtenir una entrada durant els darrers 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Així mateix, els titulars del nou carnet Amics dels Teatres compten amb una altra promoció especial amb accés gratuït prèvia recollida de l'entrada a la taquilla del Principal.

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance