circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Patricia Kopatchinskaja i l'Orquestra Camera Musicae, en concert al Teatre Fortuny de Reus

Circdelacultura

dilluns 10 d'abril de 2017

La violinista moldava destaca per ser un dels músics més inquiets i virtuosos del panorama internacional. Al seu costat, Camera Musicae debutarà el Concert per a violí i orquestra de Sibelius.

Entre l’estol d’intèrprets que protagonitzen l’actualitat musical hi trobem artistes de perfil ben divers: alguns de musculosos, d’altres centrats en potenciar la seva singularitat, músics ‘tot-terreny’ de perfil polièdric… La violinista Patricia Kopatchinskaja (1977, Chisinau - República de Moldàvia) és un dels noms propis d’aquesta generació de noves estrelles: musical però espectacular, formada en un entorn proper a la música que n’explica la curiositat (com ella mateixa apunta) i sensibilitat màximes.

Diu Kopatchinskaja: ‘Com a intèrpret, el que més m’interessa és el significat de la comunicació i el funcionament intern de la música. La curiositat és allò que m’impulsa a explorar diferents fronteres musicals’. La seva invitació és, sens dubte, un dels plats forts de la temporada de l'Orquestra Camera Musicae. Dirigits pel seu titular, Tomàs Grau, els músics del conjunt orquestral català acompanyaran Kopatchinskaja en el majestuós Concert per a violí i orquestra op. 47 de Jean Sibelius; i ja en solitari, tocaran la Simfonia núm. 9 en mi menor, op. 95, també coneguda com a Simfonia del Nou Món, del txec Antonín Dvorák (1893).

Solista i orquestra celebraran un únic concert a Catalunya aquest dimarts, 11 d’abril, a dos quarts de deu del vespre, al Teatre Fortuny de Reus.

SOBRE PATRICIA KOPATCHINSKAJA
La versatilitat de la violinista Patricia Kopatchinskaja es manifesta en la interpretació d'un repertori molt divers, que va des del barroc al clàssic sense oblidar les peces d’estrena i les reinterpretacions d'obres mestres contemporànies.
De la seva agenda recent en destaquem una residència al Laeiszhalle d’Hamburg, actuacions amb les orquestres simfòniques de Houston i Seattle i diverses col·laboracions amb Teodor Currentzis, totes elles al costat de Musica Aeterna -amb qui es va presentar al Bremen Festspiele i va viatjar arreu d’Europa.
 
Kopatchinskaja també ha realitzat una gira amb la Camerata de Salzburg sota la direcció de Langrée, així com amb l’Orquestra de Cambra d’Europa, i col·labora amb Vladimir Jurowski i la State Academic Symphony Orchestra a Moscou. A Londres, Kopatchinskaja ha reaparegut un cop més al costat de la London Filharmonic Orchestra sota la direcció de Jurowski i ha estat la figura central de la Marin, Madness i Música del Southbank Centre, on ha tocat el Concert per a violí de Schumann al costat de l’Orchestra of the Age of Enlightment sota la direcció de Marin Alsop, així com fragments del Kafka de Kurtág amb Anu Komsi i música de cambra d’Ustvolskaja.

SOBRE L’ORQUESTRA CAMERA MUSICAE
L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic atesa la seva tasca de divulgació de la música clàssica entre sectors molt diversos, fent especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com l’Auditorio Nacional de Madrid, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i el Teatre Tarragona, entre d’altres. En aquests dos últims equipaments, l’Orquestra desplega les seves temporades estables de concerts de producció pròpia.
 
Des del seus inicis, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2014-2015 Jordi Mora n’és el principal director convidat. El violoncel·lista Lluís Claret inicia durant la temporada 2016-2017 el rol d’artista resident que abans van exercir el pianista Albert Guinovart i el flautista Claudi Arimany. L’OCM va iniciar el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell durant la temporada 2009-2010, vigent en l’actualitat.
 
L’Orquestra Camera Musicae ha col·laborat amb directors com Salvador Mas, Salvador Brotons, John Rutter, Manel Valdivieso, Josep Vila i Casañas i José Rafael Pascual Vilaplana; i solistes com Asier Polo, Judith Jáuregui, Massimo Spadano, Daniel Ligorio, Núria Rial, Àngel Òdena, Marta Infante o Elena Copons, entre d’altres.

Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa. Ha enregistrat els discs Alba eterna (òpera d’Albert Guinovart), Tempesta esvaïda (recuperació patrimonial), De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo.
 
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance