circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Setmana Medieval de Montblanc celebra els 30 anys i potencia els espectacles infantils

Circdelacultura

dijous 20 d'abril de 2017

Fotografia de la presentaci? de la Setmana Medieval

La 30a Setmana Medieval de Montblanc ha presentat a la sala de plens de l'Ajuntament de Montblanc les principals novetats de la festa, que comença aquest divendres dia 21 d'abril i es tancarà el proper 1 de maig, organitzada per l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. L'accelerada venda d'entrades dels espectacles de pagament per avançat, així com la coincidència de la diada de Sant Jordi en diumenge, fan esperar una assistència multitudinària de visitants, especialment aquest primer cap de setmana.
 

Expectació pel nou drac
Enguany, un dels principals reclams és l'estrena del nou drac de l'Associació Medieval, que apareixerà exclusivament a la Representació de la Llegenda de Sant Jordi el 22 d'abril al Foradot, la part més alta de la muralla del segle XIV. Confeccionat per quatre empreses catalanes especialitzades, la nova bèstia festiva és un dels dracs més grans de Catalunya: mesura 8,5 metres de longitud i 4 metres d'alçada. Compta amb un sistema articulat a les cames que fa que es moguin mentre avança, portat per dues persones. Inspirat en saures reals, el seu impressionant cos és articulat per tal d'augmentar-ne la sensació de realisme.

26 espectacles de petit format
Tradicionalment, la festa atrau públic familiar d'arreu, i la canalla n'és un dels grans protagonistes. L'Associació Medieval aposta enguany per l'increment dels espectacles de petit format, que considera estratègics. Així, al llarg dels dos caps de setmana, es programen 26 actes de petit format, de producció pròpia i també a càrrec de companyies que adapten els seus espectacles a la festa prenen un nou protagonisme; al costat dels espectacles de gran format consolidats com laLlegenda, la Dracum Nocte i el Torneig Medieval Nocturn, recuperat l'any passat, i als quals assisteixen milers de persones.

El teatre, i especialment, la música en directe en indrets amb petits aforaments, augmenten el pes en el programa. És el cas d'espectacles nous com Jueva de Tortosa o Trobairitz, per exemple. Després de la reeixida experiència de l'any passat amb l'espectacle infantil de la Llegenda, que va exhaurir entrades, també creix el nombre dels espectacles infantils, com ara La princesa i el pèsol o La Llegenda amb titelles humanes, entre molts d'altres.

Les Nits Malignes compleixen 10 anys i l'Associació Medieval ho celebra amb dues nits de grans concerts, al pavelló del Casal Montblanquí. Hi tocaran bandes de rock, folk metal i punk emblemàtiques: demà tocaran Saurom i Ebri Knight, i aquest dissabte, Gatillazo i Fiando Temas. D'altra banda i en una vila totalment ambientada en l'Edat Mitjana, distribuït pels carrers i places del nucli històric el mercat d'artesania aplegarà a 120 paradistes. Una quinzena de cellers de la DO Conca de Barberà oferiran la possibilitat de tastar els seus productes al mercat de vins i caves.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance