circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

'Al Morell estem fent un esforç important per la cultura'

Circdelacultura

divendres 21 d'abril de 2017

Eloi Calbet, regidor de Comunicaci? de l'Ajuntament del Morell. Foto: Ajuntament del Morell

El Morell viurà aquest cap de setmana (del 21 al 23) la 3a edició del PrimaverArt. La mostra d'arts escèniques al carrer que acostarà fins a 15 propostes de circ, teatre i música a tots els visitants. La novetat d'enguany és l'aparició del MicroTeatre. Parlem sobre aquesta 3a edició i de les seves perspectives amb el regidor de Comunicació i segon tinent d'alcalde, Eloi Calbet.

Pregunta. La criatura es fa gran i enguany arribeu ja a la 3a edició.
Resposta. Doncs sí, estem il·lusionats i amb moltes ganes de veure quina rebuda tenim. De les altres dues edicions vam tenir molt de ressò i vam rebre feedbacks positius de que estem anant en la bona direcció. L'objectiu d'aquesta 3a edició és la consolidar el PrimaverArt com una cita anual.

Quines propostes trobarem?

R. En total tenim 15 propostes diverses i multidisciplinars. Hi podrem veure diferents facetes del teatre com el circ, el clown o el mini teatre. També tindrem una part amateur per part de les diferents entitats locals que participaran en la inauguració. Hem intentat buscar espectacles amb un mínim reconeixement i que puguin tenir èxit. Qui vingui al PrimaverArt ha de marxar convençut d'haver vist una proposta de qualitat.

De qualitat i gratuïtes.

R. Exacte. Tots els espectacles són gratuïts i a l'aire lliure, a excepció del Microteatre que serà en un espai tancat com és a la sala noble de l'Ajuntament. La resta, el circ i la música serà a l'aire lliure. D'aquesta manera obrim la cultura al carrer i busquem més públic.

P. S'atreviria a dir quins són els imperdibles?

R. No sóc molt de posar noms...aquí estem parlant de disciplines diferents, d'espectacles de qualitat. Tots són prou destacables i es complementen a la perfecció. Animaria a tothom a veure totes les propostes.

P. Quines novetats presenta el Primaverart?

R. Incorporem el Microteatre. Els experts diuen que aquesta faceta artística està repuntant i no hem volgut deixar passar l'ocasió d'assaborir-la. Com he dit abans, es farà a la sala noble de l'Ajuntament amb diferents passis. De cara l'any vinent ja s'està plantejant la possibilitat d'abraçar les arts plàstiques. De fet, enguany incorporem una nova imatge feta a partir d'un concurs.

Una altra de les novetats és la creació d'una zona d'acampada per a tot el que vulgui quedar-se al municipi durant el cap de setmana. També tindrem unes Foodtrucks que complementaran el sí del festival.

P. I a més, enguany coincideix amb Sant Jordi. Un altre valor afegit, oi?

R. Aquest any hem tingut la sort de que coincideix amb la Diada de Sant Jordi. Sens dubte serà un punt a favor el diumenge al matí. A més, als voltants no es programen gaires esdeveniments, més enllà dels propis de Sant Jordi, així que creiem que ajudarà a tenir encara més afluència de gent.

P. Ara que parles sobre l'entorn, el Morell és un municipi que ha crescut molt culturalment parlant en els darrers anys.

R. Estem fent un esforç important per la cultura. És imperiós potenciar-la, perquè a més està tenint una molt bona resposta. Per exemple, el pressupost d'aquest any del PrimaverArt és de 26.000€. Com dic, un esforç important però necessari. A més, ho fem no només per la gent del poble, sinó per tot el Camp de Tarragona. Busquem aquesta projecció més enllà del propi municipi.

P. La temporada teatral tardor hivern també ha ajudat en aquesta projecció?

R. Efectivament. Aquest any hem tingut molt bona resposta amb més de 2.000 entrades venudes en total. Estem molt contents, perquè creiem que anem en la bona direcció.

P. El Morell pot ser competència o un complement de qualitat per Reus o Tarragona?

R. No es tracta de competir amb ningú. Mirem de fer el que ens convé. Sí que és cert és que certes obres les tenim amb un preu molt més econòmic que en altres poblacions, però això pot ser un bon complement. La tendència és de creixement absolut.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance