circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Minipop de TGN convida als adults a gaudir de l'Espai Tallers

Circdelacultura

dimecres 17 de maig de 2017

Foto: Rosa Rovira

Enguany els més grans podran participar a les activitats amb l’ajuda dels petits o viceversa
El festival ha seleccionat 23 propostes creatives que es repartiran entre els tres dies
Marta Bellvehí dibuixarà els concerts en directe amb els nens i nenes que s’hi apuntin
Els Superpandas oferiran un taller de dj per festivalers a  partir de 10 anys

L’Espai Tallers de la setena edició del Minipop vol convidar als adults a gaudir més directament de l’experiència creativa i descobrir els artistes que hi ha al darrera de cada activitat. Per això, si habitualment viuen aquest espai com a ajudants dels petits, enguany podran optar per fer-ho a l’inrevés i convertir-se en els protagonistes de tallers com els de cistelleria tradicional, tinta xinesa, pedres precioses, samarretes o cactus cupcake.   

Una altra novetat destacada de la propera edició és el taller de la il·lustradora Marta Bellvehí, que ens proposa dibuixar conjuntament els concerts de divendres en tres tallers consecutius de prop d’una hora de durada. A només uns metres de l’escenari, els participants s’inspiraran i reinterpretaran el concert a la seva manera amb l’ajuda d’aquesta artista que dibuixa cançons a la revista Enderrock i concerts al digital de cultura Catorze.cat.

Enguany també hi haurà un taller pels que somnien en entrar en una cabina de DJ. Els nostres Superpandas, Cin i Maber, ensenyaran als nens i nenes a partir de 10 anys a identificar el ritme de les cançons i a barrejar-les com a autèntics discjòqueis.

Aquest són només alguns dels 23 tallers creatius que s’oferiran entre els dies 2, 3 i 4 de juny al passeig de les Palmeres de Tarragona, paral·lelament a les actuacions musicals. El jurat del Minipop ja ha deliberat i ha seleccionat les propostes artístiques de l’Espai Tallers, que es complementaran amb tallers propis i activitats organitzades pels patrocinadors. 

Es tracta d’activitats ideades i dinamitzades per artistes de diverses disciplines, que compartiran una experiència creativa amb petits i grans. Segons la seva durada, els tallers es divideixen en slow (30-45 minuts) i fast (15 minuts). Al web es poden consultar segons l’edat a la qual es dirigeixen: totes les edats, més de 4 anys, més de 6 anys i més de 8 anys. 

L’objectiu és conjugar l’activitat artística amb la descoberta de creadors de casa nostra. En aquesta setena edició els participants tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà artistes com Pipiripip Studio (Vilanova i la Geltrú), Marta Bellvehí (Palamós-Barcelona), Meritxell Cucurella-Jorba (Anoia), Jaime Rojas i Rosa Rovira, I l'hort you (Tarragona), Berta Artigal (Valls), Amandin, Hernan en H (Terres de l’Ebre), Barbara Gutiérrez i Rose Pomeroy (Anglaterra), Anna Fernández (Prades), Bandera Negra (Tarragona), Celobert art (Calafell), Dynamind (Tarragona) o Superpandas DJ.

Tots els dies

Hi ha sis tallers que seran al Minipop tots els dies. Una de les notícies més esperades, després de l’èxit de l’any passat, és la repetició del taller slow de minireporters, que enguany comença amb la inauguració de l’exposició Objectiu Minipop dels participants de l’any passat patrocinada per Repsol. Amb els nostres fotògrafs oficials, Rosa Rovira i Jaime Rojas, els nens i nenes de 8 a 12 anys aprendran tècniques bàsiques per convertir-se en reporters musicals de luxe i podran accedir a tots els racons del Minipop. Per participar-hi cal inscriure-s’hi fins el 28 de maig a tallers@minipop.cat.

També torna CaixaFòrum, aquesta vegada amb espai propi i dos tallers. Per una banda, el robot interactiu Quíric es farà amic dels petits entre 2 i 5 anys per experimentar a través del llenguatge tecnològic aspectes com el dibuix lliure, les formes geomètriques, els sons de diferents instruments musicals o les emocions. Per l’altra, un taller de xapes ens permetrà conèixer la fauna que habita al mar Mediterrani.

Com a noves incorporacions, hi ha Monapart, la immobiliària especialitzada en habitatges bonics, que arriba amb un taller de dibuix que obrirà la porta a entrar en un sorteig únic, i Amadin, la marca de begudes i cremes ecològiques d’alta qualitat, que ens explicarà com convertir els seus bricks en robots. L’oferta es completarà amb un divertit taller minipopero per a totes les edats.

Divendres, 2 de juny 

El divendres hi haurà tres slow tallers de primera categoria. Pipiripip Studio vindrà des de Vilanova i la Geltrú per ensenyar-nosa decorar una tote bag oriental. Marta Bellvehí baixarà de Palamós per dibuixar els concerts d’Espaldamaceta, Retirada i Belda & Sanjosex. I la reconeguda Meritxell Cucurella-Jorba s’escaparà d’Els Hostalets de Pierola per donar-nos paper i llapis i explicar-nos com fer un poema en un taller que acabarà en espectacle.

Dissabte, 3 de juny

El dissabte podrem plantar un cactus en una torreta ouera amb “I l'hort you. Ecoagricultura urbana”, pintar pedres de la platja de Tamarit amb Berta Artigal, pintar grafits amb Bandera Negra, conèixer l’univers de la tinta xinesa amb Celobert Art, construir una figura mecànica de cartró amb Dynamind o entrar en una cabina de DJ amb Superpandas.

També dissabte l’artista ebrenc Hernan en H ens portarà un taller per jugar amb l’espontaneïtat, l’error i l’atzar. La cosa va de representar elements a partir de la unió de diferents formes i tècniques artístiques en una samarreta. Barbara Gutiérrez i Rose Pomeroy ens proposaran fabricar un estel de paper personalitzat. I des de les muntanyes de Prades, Anna Fernández ens ensenyarà a fer un pot per posar llapis en un taller de cistelleria tradicional.

A més, les nostres col·legues del Formigues Festival aterraran al Minipop amb un taller per crear un instrument i un altre per iniciar-se en el tricot.  Per acabar-ho de completar, Kids & U sus convida a l’hora del conte en anglès i Lu2 tornarà a portar el seu arsenal infinit de jocs de taula per a totes les edats.

Diumenge, 4 de juny

El diumenge Kids & Us ens oferirà activitats de craft i facepainting per practicar l’anglès i Lu2 tornarà a escampar els jocs de taula més divertits i pedagògics.   

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance