TarracoViva. Foto: Gemma Soldevila
Un any més, el festival Tarraco Viva tindrà activitats a Altafulla, on els gladiadors repetiran en una edició més la seva demostració sobre les diferents armes i les tècniques de combat, tal com feien a l’Imperi Romà. Se celebrarà el 21 de maig al Parc Voramar, a peu de platja.
La novetat per aquest 2017, però, és l’espectacle de titelles “Marc Antoni i Cleòpatra”, una obra on es podrà conèixer una de les històries més famoses de l’Antiguitat i en què s’explicarà qui era Marc Antoni i com va ser que va conèixer la reina d’Egipte, Cleòpatra.
D’aquesta manera, la XIX edició del Festival Tarraco Viva portarà a Altafulla dos espectacles: la primera, que es desenvoluparà a les 17h, a càrrec de L’Instituto Ars Dimicandi amb la recreació “El món dels gladiadors a l’antiga Roma”; i la segona, que tindrà lloc a les 18h, a càrrec de la companyia Genovesa, Narratives Teatrals, amb l’obra de titelles “Marc Antoni i Cleòpatra”.
Més enllà d’això, el regidor de Turisme, Pere Gomés, ha avançat que de cara a properes edicions es podria desenvolupar alguna activitat a l’entorn dels Banys Romans de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla, espai recentment dignificat pel consistori a l’hora de posar en valor aquesta nova “joia arquitectònica i turística del municipi”.
L’edició 2017 de Tarraco Viva torna a endinsar-se en el retrobament de l’antiga Roma amb les grans civilitzacions del Mediterrani clàssic, i que en aquest cas, recau en el nexe entre Roma i Grècia. Tal i com destaca el director del festival, Magí Seritjol, posa en relleu de manera molt important l’amor i fascinació de l’emperador Adrià per tot el que provenia de l’antiga Grècia.
Consulta al Circdelacultura tota la programació del Festival Tarraco Viva.