circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

És possible gaudir de la literatura i el vi a escena? Litterarum et Vinum ho farà possible a Móra d'Ebre

Circdelacultura

21 de maig de 2017

Els vins de quatre denominacions d’origen de Catalunya seran presents enguany a Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre amb el clar objectiu de potenciar encara més els vincles culturals, creatius i afectius que al llarg dels segles s’han bastit entre la literatura i el vi. La literatura catalana està farcida de referències a aquest líquid aromàtic i inspirador, que és un llegat indiscutible de la cultura mediterrània. Escriptors catalans de referència, com Joan Vinyoli, han dedicat molts dels seus textos als efluvis suggeridors del vi. Consulta aquí tota la programació
Litterarum agafa aquest cop el vi com un element que pot captivar els lectors i apropar-los a través dels sentits del gust i l’olfacte al món de les lletres i mostrar com les arts escèniques també poden ajudar a arribar a nous públics, al mateix temps que la literatura pot ajudar a entendre la cultura del vi lligada al seu territori.
“Des de Litterarum volem explorar aquests vincles de manera decidida i ajudar al fet que es creïn nous espectacles literaris que maridin vi i literatura catalans i que es programin arreu”, explica Albert Pujol, director Litterarum. Una part molt important d’aquest projecte és la vinculació amb les biblioteques d’arreu de Catalunya que ja realitzen activitats al voltant del vi i els llibres.
De fet, tot agafant com a referència el projecte Biblioteques amb DO, que des de fa cinc anys impulsa el Servei de de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fira ha creat activitats noves per a aquesta desena edició. Per una banda, l’espai Litterarum et Vinum, que permetrà a biblioteques i programadors d’arreu de Catalunya explicar les activitats que realitzen al voltant dels llibres, la literatura i el vi en col·laboració amb cellers de la denominació d’origen de la seua zona. “Serà una mena d’intercanvi d’experiències en què el públic podrà fer tasts de vins de cellers de diverses denominacions d’origen envoltats de llibres, activitats literàries per als més petits, degustació de tapes i espectacles literaris”, apunta Pujol. Les biblioteques i cellers participants seran: Biblioteca de Gandesa i celler Arrufí de Batea (DO Terra Alta); Biblioteca de Tremp i celler El Vinyer de Fígols de Tremp (DO Costers del Segre); Biblioteca de Cambrils i celler Molí de Rué de Vinebre (DO Tarragona); Biblioteca de Falset i celler Balmaprat de Porrera (DOQ Priorat).
D’altra banda, com a novetat hi haurà el Tast-VInent, adreçat a programadors, que servirà perquè diversos creadors exposin un tast dels seus espectacles sobre literatura i vi. Els espectacles nous que s’hi mostraran són Amb gust de terra, amb Albino Tena i Jesús M. Tibau (recital i música); Màgia d’a prop amb regust de vi, amb el Mag Ramon (màgia); El raïm inquiet, amb Elistòries (contes); Un tast de paisatge en la literatura i el vi, amb Ada Castells i Montse Serra (lectura i tast). L’activitat es farà a la Sala de la Democràcia i després es podran establir contactes directes entre artistes i programadors. “Pensem que amb aquesta proposta podem contribuir a enriquir encara més l’oferta d’espectacles literaris per a biblioteques, fires de vi, cellers, allotjaments rurals en zones vitivinícoles, entre altres”, conclou Pujol.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance