circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Casa de la Festa de Valls obre portes aquest divendres

Circdelacultura

dimarts 30 de maig de 2017

El seguici cerimonial de la ciutat s’exposa durant quinze dies a la Biblioteca Popular
La nova encarnació de cares i mans dels gegants és un dels principals atractius de l’exposició

Un any més l'històric edifici de la Biblioteca Popular acull la Casa de la Festa com a avantsala de la Festa Major de Sant Joan. Aquest proper divendres 2 de juny s'obriran les portes de l’exposició de tot el seguici cerimonial, una cita ja clàssica com iniciativa de la Unió Anelles de la Flama i que serveix de prèvia del Sant Joan.

Així, durant quinze dies -des de divendres dia 2 i fins la diada de Corpus del proper diumenge 18 de juny- la Biblioteca Popular es convertirà en la casa del seguici cerimonial vallenc, amb una mostra temporal que permetrà descobrir les figures i els vestuaris dels balls de la Festa Major de Sant Joan a Valls: el drac, el ball de diables, l'ós i els trabucaires, el ball de gitanes, els nans, els quatre Gegants de la Ciutat, el bou, el ball de vells, el ball de bastons, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, els Xiquets de Valls, l'Àliga de la Ciutat o el ball de pastorets.

La Casa de la Festa és una iniciativa organitzada per la Unió Anelles de la Flama, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Valls i la col·laboració del conjunt d'entitats del seguici festiu de la ciutat: AAEET- La Turba, Associació Cultural L'Espardenya, Associació Cultural Verge de la Candela, Colla Gegantera El Calçot-AAEET, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Grup del Teatre Principal.

La mostra de la Casa de la Festa forma part del cicle expositiu de la Biblioteca Popular, edifici patrimonial que des de fa poc més d'un any acull un cicle anual d'exposicions temporals del Museu de Valls, amb la voluntat de dinamitzar culturalment aquest espai emblemàtic de la ciutat.

Cares i mans encarnats a l’antiga

Amb motiu del seu 70è aniversari, els actuals Gegants de Valls recuperen l’encarnació de cares i de mans d’acord amb criteris més artesanals i patrimonials, després dels treballs realitzats per l'històric taller d'imatgeria Casserras de Solsona, un dels obradors més antics del país, i amb Teresa Casserras al capdavant, néta i filla de mestres geganters. La presentació pública dels treballs tindrà lloc el dia 18 de juny, quan els Gegants surtin al carrer per participar en la tradicional Processó de Corpus, tot i que des de divendres ja es podran contemplar a mode de prèvia a l'exposició de la Casa de la Festa. Els treballs de recuperació de l’encarnació de les cares i mans dels gegants formen part del pla de millora del patrimoni festiu que en els últims anys ha comportat la renovació de la indumentària i de les corones dels gegants, la restauració del centenari gegantó Lladrefaves, de la gegantona i de l’àliga.

Visites escolars

Entre els objectius de La Casa de la Festa hi figura la divulgació del patrimoni festiu de la ciutat entre els més petits. És per aquest motiu que, conjuntament amb la Regidoria d'Ensenyament, s'han organitzat visites dels centres escolars i educatius de la ciutat, que visitaran la mostra de bestiari i elements festius els matins dels dies 7, 8, 9, 14, 15 i 16 de juny.

Horaris d'obertura

L'obertura de l'exposició s'avança enguany uns dies, donant el tret de sortida ja des de l'inici del mes de juny. Es podrà visitar de manera gratuïta del 2 al 18 de juny en l'horari d'obertura habitual, ampliat l'any passat, els dimarts de 17 a 20h, de dimecres a dissabte d'11 a 14h i de 17 a 20h i els diumenges d'11 a 14h.

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance