circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Festival de les Arts de Reus estrenarà 8 obres molt personals

Circdelacultura

dimecres 31 de maig de 2017

Institut Pere Mata. Foto: www.reus.cat

La Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017 presenta el FAR, Festival de les Arts de Reus. De la mà de Francesc Cerro-Ferran, creador artístic del FAR, del 30 de juny al 9 de juliol el festival estrenarà 8 obres fruit de projectes molt personals singulars pensades especialment per exhibir-se en un dels espais més emblemàtics de Reus, l’Institut Pere Mata. 

El FAR, del qual ha dit que neix amb vocació d'esdevenir un festival de referència a Catalunya pel que fa a noves creacions artístiques.

El creador artístic del festival Francesc Cerro ha destacat que el FAR inclourà l’estrena de Una nit de musical amb Àngels Gonyalons; Madame Bovary amb Belén Fabra i la direcció d’Àngel Alonso; Después de Federico amb Lluís Marco i Ferran Carvajal; Otel·lo amb Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero; Poeticant amb Gerard Quintana; Joan Masdeu; Camerata XXI i Alba Forasté i Tothom ho sap, un homenatge a Leonard Cohen amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí.

El FAR tindrà lloc a l’emblemàtic Institut Pere Mata, l'hospital psiquiàtric de la ciutat. El pavelló dels Distingits i el pavelló del Menjador, dues sales del psiquiàtric amb capacitat per unes 100 persones cadascuna, es convertiran en els escenaris del festival. A més a més, a l’exterior hi haurà una zona d'oci i restauració on els assistents podran prendre alguna cosa abans o després dels espectacles. Tal i com ha explicat la regidora de Cultura Montserrat Caelles la ciutat de Reus vol reivindicar aquest espai per acostar-lo a la ciutadania i projectar el seu valor patrimonial alhora que escenificar que la cultura és un bé social i una eina de transformació social i pedagògica.

La programació
1. Divendres 30 de juny a les 21.00 h

Una nit de musical amb Àngels Gonyalons
Pavelló dels Distingits, Institut Pere Mata

Del Broadway novaiorquès al West End londinenc, la millor actriu catalana de musicals, Àngels Gonyalons, farà escala en totes les cançons, ritmes i escenes més reconegudes del teatre musical de tots els temps creant una vetllada que ens transportarà als millors escenaris mundials per apropar-nos-els i seduir-nos amb la seva incomparable veu i meravellosa interpretació.

2. Dissabte 1 de juliol a les 21.00 h
Madame Bovary amb Belén Fabra i la direcció d’Àngel Alonso

Pavelló dels Distingits, Institut Pere Mata

El tàndem de luxe Fabra-Alonso ens proposa una nova visió d'un dels personatges més emèrits de la literatura universal: Emma Bovary. En ple segle XXI, més de 2 milions de entrades a internet confirmen la vigència d’aquest inabastable personatge; una actualitat on els devots de la novel·la cohabiten amb els detractors i les lloes conviuen amb una lletania de sexistes desqualificacions: els mateixos moralistes adjectius empleats al 1856, quan la judicatura francesa volgué prohibir la novel·la acusant a la protagonista d’adúltera, luxuriosa i somniadora; segle i mig després a les històriques desqualificacions inicials, s’ha d’afegir l’estigma de les malalties: histèrica, obsessiva, malalta, bipolar i neuròtica. 

3. Dilluns 3 de juliol a les 21.00 h
Después de Federico amb Lluís Marco i Ferran Carvajal

Pavelló del Menjador Institut Pere Mata

Un país queda orfe quan perd un dels seus poetes més insignes. El seu lloc és impossible ocupar-lo; el seu record és necessari reivindicar-lo; la seva memòria és l'únic eco que pot donar sentit a les paraules, i en aquestes paraules, trobar les respostes a un temps i una societat que perviu a cavall entre el dolor, l'amor i les tradicions ancestrals. El prestigiós actor Lluís Marco ens aproparà una revisió actualitzada dels immortals versos de Federico García Lorca, acompanyat per una proposta de dansa contemporània executada i pensada per l'actor i coreògraf, Ferran Carvajal. 

4. Dimarts 4 de juliol a les 21.00 h
Otel·lo amb Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero

Pavelló dels Distingits, Institut Pere Mata

Amb Otel·lo arriba al FAR una de les produccions més aclamades per la crítica i públic del XXIX Festival Internacional de Peralada. Encapçalant un repartiment de luxe, el triangle format per Joan Carreras-Marta Marco-Josep Julien ens presentaran un retrat gairebé poètic de la devallada de l'ordre natural del cosmos; una visió singular d'un món dividit entre esperits lliures que el fagociten i esperits errants que cerquen llur particular purgatori, peregrinant ambdós a la recerca constant d'un sentit existencial. Una història sentada sobre patrons tan universals i contemporanis com l'eròtica del poder, l'amor malaltís, les falses aparences, el dolor de la traïció, la gelosia i el crim passional. Una ocasió única per a ser testimonis de l'admiració que sent l'humanitat per aquells personatges que, amb la seva intel·ligent crueltat i mesquinesa, no fan millor el món, però sí molt més interessant i irresistible.

5. Dijous 6 de juliol a les 21.00 h
Poeticant amb Gerard Quintana

Pavelló dels Distingits, Institut Pere Mata

Gerard Quintana posa veu, ànima i paraula als versos dels més cèlebres poetes i lliurepensadors que han canviat el transcurs de la història cultural del segle XX. Transitant entre la cançó i la paraula dita, l'artista més representatiu del rock català ens transportarà a un món de clarobscurs on l'emoció i el sentiment seran el punt de partida, i alhora final, d'un sensitiu viatge a les arrels i tradicions culturals dels darrers cent anys.

8. Divendres 7 de juliol a les 21.00 h
Joan Masdeu en concert

Pavelló del Menjador, Institut Pere Mata

Recollint el testimoni d'en Gerard Quintana, el cantant reusenc Joan Masdéu ens regalarà en primícia un tast de les cançons més significatives que conformaran el seu nou disc. Una petita joia en format acústic que vindrà acompanyada per un repàs als millors temes de la seva carrera musical. Una ocasió especial per a explorar la vessant més íntima i propera de la producció de Masdéu.

9. Dissabte 8 de juliol a les 21.00 h
Camerata XXI en concert, amb la solista Alba Forasté

Pavelló dels Distingits, Institut Pere Mata

L'orquestra Camerata XXI i la soprano Alba Forasté bressolaran el capvespre del vuit de juliol oferint-nos un concert líric (i de música clàssica) que ens convidarà a respirar fins la darrera gota de la essència d'una exquisida selecció d'àries, temes i variacions que permetran a l'espectador emocionar-se amb les notes de les millors composicions musicals de tots els temps. 

10. Diumenge 9 de juliol a les 21.00 h
Tothom ho sap (homenatge a Leonard Cohen) amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí
Pavelló dels Distingits, Institut Pere Mata

Tothom ho sap és un espectacle de petit format que vol compartir amb el públic l’univers Cohen (des el més conegut, com són potser les seves cançons, al més desconegut, com és el seu testimoni, les seves entrevistes i els seus poemes). Una de les millors perles teatrals de la temporada 2017 que construeix un món íntim i singular que ens convida a pensar: quantes vegades hem escoltat cançons com “Suzanne” o “The partisan”, i hem volgut deleitar-nos en cadascuna de les paraules, de la seva poesia? Doncs aquí, Marta Marco, Ernest Villegas i companyia intenten que les paraules del poeta ens ressonin per dins. I per fora. 

Col·laboració amb el Festival de Perelada
Amb el FAR, la Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, crea un projecte que fa temps que es volia promoure: un festival d'estiu que defuig el plantejament de gran aparador turístic com fan altres festivals i vol arrelar al territori i amb la ciutadania. El FAR disposa del suport artístic i institucional del Festival de Peralada, tal i com ha recordat el director d'aquest festival Oriol Aguilà. 

Durant la presentació del FAR han intervingut també dos dels artistes que s'inclouen al cartell, el cantautor Joan Masdéu i el responsable de l'Orquestra Camerata XXI, els quals han lloat la iniciativa i han remarcat la gran oportunitat que representa tant per a públic com per a artistes gaudir d'un espai tan singular com el recinte modernista de l'Institut Pere Mata.

El director general de l'Institut Pere Mata Joan Amigó, per la seva part, ha subratllat la voluntat de la seva institució d'arribar al conjunt de la ciutadania a través de la cultura i també ha recordat la tasca d'inclusió i cohesió social que realitza el Grup Pere Mata.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance