circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Aquest divendres 16 comença el #SantJoanValls

Circdelacultura

dilluns 12 de juny de 2017

La Fundació Pau Casals nomenada l'Ambaixador dels Xiquets de Valls 2017
Creix la família del seguici vallenc amb els Cercolets
El seguici petit suma el bou i el Lladrefaves infantils

Consulta aquí tota la programació
 
El programa de la Festa Major 2017, que comença oficialment la tarda del 20 de juny amb la ritual sortida de l'àliga al balcó després d'un primer cap de setmana d'activitats prèvies des del divendres 16, proposa continguts ben amplis de mires per a tots els gustos, edats i franges horàries. Concerts, revetlles, actes per als infants, arts visuals, grafits al carrer, sortides del seguici cerimonial, castells i focs artificials en format piromusical per cloure la celebració, vertebren un programa integrador coorganitzat per 52 entitats i en el qual prendran part 38 grups dins les sortides del seguici adult i 26 en l'infantil.
 
Viurem l'estrena del recuperat ball dels cercolets, que no sortia des del segle XIX i que serà apadrinat pels de Vilafranca del Penedès, així com les del bou i delLladrefaves petits, construïts respectivament per l'imatger vallenc Eudald Ferré i el terrassenc Jordi Grau. Comprovarem com el gegant i la geganta han retrobat la sevareencarnació més patrimonial gràcies a l'històric taller d'imatgeria Casserras de Solsona.  Gaudirem d'alguns dels balls de bastons més tradicionals de Catalunya que vindran a fer els honors en els 25 anys de la recuperació dels bastoners locals. La moixiganga obrirà la capella votiva de Sant Joan en l'edifici que havia acollit l'antiga casa pairal de l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell, i  realitzarà per primer cop la representació completa dins la Festa Major als arcs de l'antic celler del Paborde.

El conte d'obertura de Sant Joan serà dedicat als 70 anys del gegant i la geganta, que van ser estrenats el 1947. L'animador i speaker del Barça Pep Callau en serà el conductor dimarts 20. La mateixa tarda la figura del Santjoaner 2017recaurà en Josep Bofarull Veciana, rector de la parròquia de Sant Joan Baptista. Un plat destacat serà la proclamació de la Fundació Pau Casals coml'Ambaixador dels Xiquets de Valls 2017, presidida per la vídua de l'insigne compositor i intèrpret.  Casals posà la seva signatura en una partitura del «toc de castells» titulada «Los Xiquets de Valls», de l'any 1900, i presidí el concurs de castells el 1932 i 1933.

Els gegants recuperen l'antiga sortida del migdia de la vigília de la festa en la qual es donarà protagonisme al carrer del Carme. També inclouen novetats l'acte del Foc del Canigó que sortirà directament des del Pati sense l'anada prèvia des de l'Ajuntament; l'Anada a Ofici a la qual s'hi sumen els ja existents ós i bou tradicional i els retrobats cercolets; així com el Tomb del Poble que s'empelta del recorregut de la processó extraordinària de l'any passat dedicada a la Mare de Déu del Lledó per redimensionar l'extensió de l'itinerari. Al Tomb s'incorpora la bandera de la ciutat, portada pel Santjoaner i acompanyada d'unabanda de música, que vindrà de Vilanova i la Geltrú.
 
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance