circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

"Durant el festival Terra Ibèrica de Calafell catarem vi i cervesa ibèrica"

Circdelacultura

dimecres 19 de juliol de 2017

Georgina Castells, presidenta de Ibercalafell

El dijous dia 27 de juliol arrenca una nova edició del Festival Terra Ibèrica a Calafell que enguany comptarà amb la participació de 7 grups de recreació històrica vinguts de diferents punts de l’Estat Espanyol. Entrevistem a Georgina Castells, presidenta d'Ibercalafell i recreadora històrica que ens donarà tots els detalls.

Pregunta: Aquest any el Festival Terra Ibèrica tindrà una durada de 4 dies, del 27 al 30 de juliol. A què respon aquest canvi?
Resposta: Volem centrar el festival en la recreació històrica i això requereix un gran esforç per part de tots. Defensem més la qualitat de les activitats que la quantitat d’actes. Per aquesta raó aquest any programem 4 dies de festival i no 15 dies com en les passades edicions. Enguany venen equips de recreació històrica de diferents ciutats d’Espanya amb propostes molt interessants.

P: Per exemple?
R: Tindrem equips de recreació gastronòmica. Sabrem com menjaven els ibers, com era el menjar antic, els gustos, les textures…. També servirem un tast de menjar ibèric i podrem degustar vi i cervesa ibèrica.

P: Cervesa ibèrica?
R: I tant! Els ibers i els romans en sabien molt del bon menjar i del bon beure. Enguany i com a novetat ho podrem comprovar durant el festival.

P: Una bona manera d’explicar la història.
R: Els grups de recreació expliquem la història d’una manera distesa i rigorosa. Agafem el tòpic que diu que la història és avorrida i li donem la volta. No cal explicar com anaven vestits els romans perquè el públic ja ho veu. Els nens i nenes es quedem molt sorpresos. La recreació històrica és una eina molt potent per explicar la nostra història.

P: A qui va dirigit el festival?
R: A tot el públic en general, al local, al que estiueja a Calafell i també al públic familiar. Durant el divendres a la tarda els més petits es convertiran en artesans ibèrics i podran crear joies ibèriques, peces de ceràmica, etc. L’espectacle de la nit ja va dirigit a un públic més adult.

P: Quina proposta destacaries?
R: La més espectacular: Iste Romani Delirant! (Aquests romans estan bojos). Serà el divendres i el dissabte a la nit. Tant els recreadors com els visitants entrarem a la Ciutadella que estarà tota ambientada i agafarà una atmosfera màgica i espectacular. És l’únic jaciment ibèric de tot l’estat que està tot reconstruït, es pot passejar pels carrers, entrar a les cases… És un viatge en el temps. Durant aquesta recreació trobarem tavernes plenes de soldats romans i ibers. També podrem veure alguns dels pentinats que portaven les dones i en definitiva com era la vida quotidiana.

P: Què més volen explicar amb aquest festival?
R: Volem centrar-nos en el moment que es troben les dues cultures: la romana i la ibèrica. El festival és de recreació d’època ibèrica i volem explicar que més enllà del xoc de cultures, els ibers van aprendre molt dels romans i els romans dels ibers.

P: Com ho fareu?
R: Amb xerrades, degustacions, visites guiades i temàtiques, com la dedicada a la dona, activitats familiars, tallers i molt més!

P: Cal fer reserves de les activitats i de les visites teatralitzades?
R: Sí, bàsicament per una qüestió d’aforament i de logística. Podeu entrar al web calafellhistoric.org o bé trucar al 977694683.

Moltes gràcies i molt bon festival
Gràcies!

Consulta tota la programació del Festival Terra Ibèrica. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance