circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Música i cultura es fusionaran al Castell Monestir d'Escornalbou

Circdelacultura

dijous 10 d'agost de 2017

Castell d'Escornalbou. Foto: PepoSegura

Aedos, amb Josep-Oriol Miró al violoncel i Pere Nolasc al violí, oferirà un concert elegant, familiar i participatiu adreçat a tots els públics.

El Castell Monestir d’Escornalbou acollirà aquest diumenge 13 d’agost a les 19’00h, una vetllada musical a càrrec del Duo Aedos. El projecte Aedos neix el 2006 amb la intenció de construir ponts entre la música culta i la popular. Es tracta d’un espectacle musical de setanta minuts on, com si fos un túnel del temps des del passat fins als nostres dies, es condensen 400 anys d’història, des del Renaixement fins a les bandes sonores actuals, passant per diversos estils musicals.

El Duo Aedos són Josep-Oriol Miró al violoncel i Pere Nolasc al violí, dos músics formats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (l’ESMUC) i amb una trajectòria que abraça tant el panorama nacional com l’europeu. Ambdós destaquen per dominar tant el repertori clàssic com el modern i per saber incorporar la improvisació tonal en les seves interpretacions. Una nova manera d’entendre la música on s’ajunten el virtuosisme, el trencament de motlles i la gentilesa. En definitiva, un format elegant, familiar i participatiu que incorpora la improvisació, generant un concert amb un repertori variat apte per a infants i adults, melòmans i neòfits. Una autèntica barreja de cultura i música on el millor espai per gaudir-ne és, sens dubte, el Castell Monestir d’Escornalbou.

Per assistir al concert cal fer reserva prèvia trucant al 977827006 o bé enviant un correu electrònic a: escornalbou.cultura@gencat.cat 

Aquest concert, coorganitzat amb la Diputació de Tarragona i en col·laboració amb els ajuntaments de Duesaigües, Riudecanyes, Vilanova d'Escornalbou,  i l'Argentera, forma part de les propostes musicals que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ha programat per aquest estiu als monuments de Catalunya amb l’objectiu de gaudir de la música i del patrimoni cultural català, fer-lo visible, dinamitzar-lo, i apropar-lo a la ciutadania i al món local.

Castell Monestir d’Escornalbou

El 1911, Eduard Toda va comprar l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i el restaurà amb total llibertat. Es tracta d'una casa benestant a principis de segle XX, on es van reunir les principals figures de la Renaixença convidades per Toda. Enmig de la peculiar interpretació que Toda va donar a l'antic conjunt, s'entreveuen les restes del monestir. Fundat el 1153, el monestir de Sant Miquel d'Escornalbou fou el centre de la baronia que reunia els pobles de Duesaigües, Riudecanyes, Vilanova d'Escornalbou, l'Argentera, Colldejou, Pradell de la Teixeta i la Torre de Fontaubella. Toda en preservà alguns elements, com l'església i el claustre, tot i que el va reformar per convertir-lo en un jardí des d'on gaudir d'una de les millors vistes de les comarques de Tarragona.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance