circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Els bandolers envaeixen Alcover

Circdelacultura

dijous 5 d'octubre de 2017

Fira de Bandolers d'Alcover. Foto: Jordi Ribellas/Arxiu Municipal

Alcover es converteix, el segon cap de setmana d'octubre (5, 6, 7 i 8) en l'epicentre de les trifulgues bandoleres i en la trobada per als lladres de camí ral que actuaven a les comarques del Camp de Tarragona. La Fira de Bandolers d'Alcover celebra el seu 15è aniversari amb un programa d'actes que ens faran reviure els espectacles teatrals de més èxit que s'han donat cita al llarg d'aquestes edicions.
 
La cita bandolera més important de Catalunya es presenta amb algunes novetats repartides en els més de 50 actes s'han programat per a tots els públics. Els dos bàndols, Morells i Voltors, ens faran reviure de primera mà l’època bandolera dels segles XVI i XVII amb les diferents escenificacions teatrals pel carrer, l'eix vertebrador de la Fira.
 
Per altra banda, el grup de teatre local La Resclosa continuarà apoderant-se del Convent de les Arts per donar vida, en aquest espai, a l'Alcover del 1600 amb l'espectacle anomenat El túnel del temps. Els visitans podran accedir a l'espectacle amb un trenet que els conduirà fins el mateix Convent. 
 
Novetats d'aquesta 15a edició
 
Com a novetats destaca que l'acte inaugural passa de divendres a dijous i ho farà amb una conferència sobre el bandolerisme català dels segles XVI i XVII a càrrec d'Agustí Alcoberro. Tot seguit es farà la presentació de la nova etiqueta que vestirà l'ampolla de la cervesa Rosita d'aquesta edició.
 
Divendres 6 d'octubre, petits i grans gaudiran d'una cercavila acompanyats pel gegant bandoler Pere Voltor i alguna sorpresa més, pels carrers de la vila per donar el tret de sortida a la 15a edició.
 
Aquesta edició, i com a novetat, es recupera l'espectacle de petit format amb quatre espais definits en el cor de la fira on es representaran quatre dels millors esquetxos teatrals que s'han viscut al llarg dels 15 anys de la Fira. Al llarg del cap de setmana es podran veure representats en diferents passis i acompanyats sempre per un entremès de música tradicional. Els visitants podran sentir l'essència del teatre de carrer més a prop que mai.
 
I per altra banda, la Fira comptarà enguany amb una zona dedicada als més petits on podran veure i tocar animals de corral; i a la plaça del portal, on s'hi ubica el Punt d'Informació i Alcover Ràdio, s'habilitarà una exposició fotogràfica per reviure a través de les millors imatges, els 15 anys de Fira.
 
Actes destacats
 
El divendres 6 d'octubre el Museu d'Alcover obre les seves portes amb la  inauguració de l’exposició “Francisco Domingo (1920-2012): la vessant desconeguda" de Josep Domingo i Maria Guiu. I al llarg del cap de setmana el Museu planteja diferents activitats en família i visites guiades. Destaca també  la sortida nocturna per la Vall del Glorieta: Seguint els passos dels Morells i Voltors que cada any compta amb més participants. A les 22h, al so de l'antiga sirena del sindicat, un any més ens tornarà a anunciar l'arribada dels bandolers a la vila, recuperant els espectacles teatrals de petit format pels carrers i conduint-nos a la nit, amb el ball de fira a la plaça Nova amb Loca Histeria.  
 
Dissabte 7 d’octubre,  arriba una de les propostes més divertides, La Bandolerada, una gimcana  en què petits i grans es disfressen de bandolers. A la tarda ens espera la tradicional i esbojarrada baixada d'Ornis (andròmines). Ja al vespre tindrà lloc un dels actes més multitudinaris que reuneix un gran nombre de comensals al voltant de la taula, el Tast de bandolers. I per acabar la nit Hotel Cochambre ens farà ballar fins ben entrada la matinada.
 
Diumenge 8 d'octubre gaudirem de la concentració de motos i de la tradicional trobada de gegants. Al llarg de la tarda, continuaran també  les representacions teatrals al carrer amb les disputes entre bandolers i el ja esperat espectacle del Túnel del Temps al Convent de les Arts de la Cia. La Resclosa.
 
Mercat i zona gastronòmica
 
Durant totes els dies de fira, s’obrirà la el mercat d'artesania, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra. La Fira comptarà amb més de 20000 m2 de recinte firal dels quals 5000m2 corresponen al mercat que compta amb prop d'un centenar de parades.  A més, la Fira compta dues zones gastronòmiques delimitades: la plaça del Portal i la plaça Lluís Companys on hi trobarem food trucks. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance