circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Fira de Balonders, un èxit

Circdelacultura

dilluns 9 d'octubre de 2017

Jordi Ribellas/Arxiu Municipal

Alcover s’ha convertit, aquest cap de setmana, en l’escenari de la 15a edició de la Fira de Bandolers, que ha acollit més de 50 actes adreçats a tots els públics. Els visitants s'han endinsat als segles XVI i XVII per viure d'aprop les trifulgues bandoleres de dos bàndols enfrontats: Morells i Voltors.
 
La 15a edició ha comptat amb una sèrie de novetats, entre elles, la inauguració de la fira es va celebrar dijous en comptes de divendres i va comptar una conferència sobre el bandolerisme català dels segles XVI i XVII a càrrec d'Agustí Alcoberro. Aquest any també s'ha recuperat de l'essència del teatre de carrer de petit format amb la representació de quatre espectacles que al llarg dels 15 anys han tingut més acceptació. Per altra banda, com a novetat, petits van gaudir, divendres a la tarda, d'una cercavila pels carrers del poble acompanyats pel gegant bandoler Pere Voltor i els mateixos bandolers. A més, la Fira ha comptat amb  un corral d'animals i una exposició fotogràfica per reviure a través de les millors imatges, els 15 anys de Fira.
 
A banda de les novetats, la Fira de Bandolers compta amb un seguit d'actes que cada any prenen un pes important: és el cas de la bandolerada, la gimcana que va aplegar prop de 500 participants a la plaça Nova; uns 800 comensals van prendre part del sopar del Tast de Bandolers de dissabte i 22 colles van participar a la trobada gegantera de diumenge.
 
Tant pel que fa a les representacions teatrals bandoleres com a l'espectacle El túnel del temps que va oferir el grup de teatre local La Resclosa al Convent de les Arts, van comptar amb un important nombre de públic en les diferents sessions programades.
 
Carla Miret, regidora de promoció econòmica de l'Ajuntament d'Alcover i de la Fira de Bandolers, destaca molt positivament aquesta 15a edició tant pel que fa al desenvolupament de la fira com per l'acceptació dels alcoverencs i visitants.
 
Els carrers i places de la vila es van omplir per gaudir també de la mostra d’oficis, arts tradicionals, productes artesanals amb un centenar de parades. Enguany també es van habilitar dues zones gastronòmiques amb productes artesans i degustacions a la Plaça del Portal i la presència de Food Trucks a la Plaça Lluís Companys. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance