circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

De Molière als Pallassos sense Fronteres al Principal de Valls

Circdelacultura

dimecres 25 d'octubre de 2017

Dissabte Enric Cambray i Ricard Farré mereixeran els calorosos aplaudiments del públic
Diumenge la gala de pallassos comptarà amb els artistes Boni, La Llorona, Marta Renyer, Roger Benet i la companyia Le Mouton Noir

 
El Teatre Principal de Valls presenta un programa doble per a aquest cap de setmana. Dissabte 28 a les 9 h de la nit arriba un deliciós Molière brodat pels actors Enric Cambray i el vallenc Ricard Farré. Diumenge 29 a les 6 de la tarda el col·lectiu humanitari Pallassos sense Fronteres presentarà la seva gala solidària anual que serveix per finançar properes expedicions. Les localitats són a la venda pels canals ticketea.com , telefònic 902 04 42 26 i a la taquilla del mateix teatre.
 
Enric Cambray i Ricard Farré han convertit la comèdia 'Les dones sàvies' de Molière en un apassionant desafiament teatral que pujarà a l’escenari del Teatre Principal el proper dissabte 28 d’octubre. Ells dos es van basten per enlluernar el públic amb una versió reduïda i plena d'espurnes en la qual cada un interpreta a quatre personatges. El muntatge concentra en una sola hora la comèdia de cinc actes en què l'autor francès deixa en evidència a la pedanteria de certs intel·lectuals reflectits en la figura d'un personatge que el públic de 1672 de seguida va saber identificar.

En la versió de Cambray i Farré, amb dramatúrgia de Lluís Hansen, els dards es concentren a la figura del Sr. Cunill, a qui el públic identifica amb facilitat amb un famós rei de les tertúlies televisives. La estel·lar cançó que es marca Cambray en la presentació del personatge, constitueix un dels moments àlgids d'un espectacle tan auster com imaginatiu.
 
Malgrat les picades d'ullet a l’època actual,  el text és bastant fidel a l'original malgrat l’escurçament. En aquesta versió catalana mostra l'obsessió exagerada de Filaminta pels treballs de Pompeu Fabra que, per a desesperació del seu marit, s'ha convertit com la seva filla gran Armanda i la seva germana Belisa en addicta a les lletres i al bon ús del llenguatge. Tant és així que ha acomiadat Martina, única criada que cuinava bé a casa, al·legant la seva incapacitat per parlar amb propietat. Només Enriqueta, la filla petita del matrimoni s'ha rebel·lat contra la tirania de les lletres i ha declarat el seu desig de casar-se amb Clitandre, antic pretendent de la seva germana gran. El pare accepta de bon grat al noi però la mare vol casar-la amb l'home que més admira, el setciències senyor Cunill.

Tot i que no està en vers, l'adaptació de Lluís Hansen és bastant fidel al original i els actors s'esforcen per mantenir el ritme de la peça amb ràpids canvis de personatge. El vestuari unit a la gestualitat i to de veu que identifiquen cada rol permeten gaudir d'un interessant joc amb canvis de vertigen, en un treball impressionant. Cambray i Farré han superat amb nota la seva ambiciosa aposta i de ben segur mereixeran els calorosos aplaudiments del públic que assisteixi al Teatre Principal.
 
Diumenge humanitari
 
La tarda del diumenge estarà banyada per la solidaritat amb l’entitat humanitària Pallassos sense Fronteres. Aquest col·lectiu presentarà una gala familiar protagonitzada per Boni, La Llorona, Marta Renyer, Roger Benet i la companyia Le Mouton Noir.
 
Pallassos sense Fronteres dóna suport emocionalment a la població afectada per conflictes o catàstrofes, treballa en proximitat amb els beneficiaris, i dóna importància al joc i a l'humor blanc. En llocs castigats per la guerra les accions de Pallassos sense Fronteres aporten una visió innocent i sense malícia, que és imprescindible per deixar una porta oberta a l'esperança. Així mateix, potencien un espai transgeneracional, i regalen l'immaterial materialitzant l'empatia per a les persones que pateixen guerres o catàstrofes naturals i que necessiten ser reconegudes com a iguals, com a persones que sofreixen emocionalment, i que no únicament precisen de la materialitat per recuperar-se. L’entitat tendeix ponts entre pobles enfrontats, redimeix l'espai públic i dóna protagonista a les dones artistes generant un missatge que aporta un nou equilibri que les rescata i redescobreix en les nenes l'humor femení. Pallassos sense Fronteres obre una porta a fixar l’atenció de persones que han patit traumes greus relacionats amb la guerra en una cosa nova i positiu per tal de descarregar obsessions.
 
Canals de venda i Promoció Jove
 
Les entrades es venen a través del web ticketea.com les 24 hores, per telèfon a través del 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet de Valls. Les taquilles del Principal realitzen l'horari habitual de temporada dimecres a la tarda de 18 a 21 h, i divendres al matí de 12 a 13.30 h.  La venda telefònica funciona de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 15 h. El mateix dissabte i diumenge de l’espectacle la taquilla del Centre Cultural obrirà des d’una hora abans del seu inici.
Paral·lelament, ‘Les dones sàvies’ és dins la Promoció Jove: 3 x 30 x 30. Per 3 €, els espectadors de fins a 30 anys, podran obtenir una entrada durant els darrers 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance