circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Estrena absoluta de l'obra Desmemòries a Alcover

Circdelacultura

dimecres 25 d'octubre de 2017

El Convent de les Arts serà, el proper diumenge 29 d’octubre a les 19h, l’escenari que acollirà l’estrena del concert Desmemòries del duet tarragoní de violí i percussió Tarakon Duo. Sota el títol del repertori, que també serà el nom del primer treball enregistrat pel duet, s’inclou l’estrena de la peça homònima de la tarragonina Marian Marquez.

Dos intèrprets seduïts per la idea de combinar dos instruments que són “antagònics”, dins de la concepció popular d’aquests. Mixtura entre un instrument amb una indubtable tradició “clàssica” i un altíssim nivell d’expressivitat com el violí, i una família que s’ha revelat com l’instrument més representatiu de la modernitat i l’avantguarda compositiva dels segles XX i XXI, amb una infinita paleta de possibilitats tímbriques, rítmiques i, perquè no, també expressives, com és el cas de la percussió amb instruments com la marimba, el djembé, diversos tambors, plats, gongs, triangles, etc.

El violinista Josep Maria Ferrando i el percussionista Francesc Vidagany interpretaran les peces contemporànies Legal Highs (1988) del compositor nord-americà David P. Jones, Sonatina n.1 (1965) de l’autor suís Pierre Metral, Djembach (1997) del també estatunidenc Christian Woehr i l’estrena absoluta de l’obra Desmemòries (2017) de la compositora tarragonina Marian Marquez i comissionada per Tarakon Duo.

Escola de l’espectador
Dins la proposta d’activitats de l’Escola de l’espectador del Convent de les Arts, el percussionista Francesc Vidagany i el violinista Josep Maria Ferrando, integrants del Tarakon Duo realitzaran un col.loqui/demostració per compartir amb els assistents, a través del repertori que interpretaran en el recital del dia 29 d’octubre, una breu presentació dels diferents instruments de percussió que utilitzaran, dels estils musicals, tímbres i colors sonors de la percussió i el violí, i algunes anècdotes relacionades amb el repertori. L’activitat, destinada a públic de totes les edats, tindrà lloc el dissabte 28 d'octubre a les 18h al Convent de les Arts i és gratuïta.
 
Les entrades pel concert es poden adquirir per 12€ (9€ amb el carnet del Convent de les Arts) a www.conventarts.cat, a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover o el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle. L'espectacle es troba inclòs en els abonaments Música (que inclou el concert d’Andrea Motis del 17 de desembre) i General.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance