circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Pòquer d'actors dissabte a 'La treva' al Centre Cultural de Valls

Circdelacultura

dimarts 31 d'octubre de 2017

Clara Segura, David Selvas, Ramon Madaula i Mima Riera porten un dels èxits de la temporada
L’espectacle compta amb el Preludi Musical de les funcions d’abonament, i amb un col·loqui postfunció amb els actors

 
'La treva', la representació que pujarà a l’escenari del Centre Cultural de Valls aquest dissabte 4 de novembre, és una comèdia àcida maridada amb drames humans que reflexiona sobre les decisions que les persones han de prendre en diferents moments vitals. El magistral treball de Clara Segura, David Selvas, Ramon Madaula i de la jove Mima Riera obre un diàleg ètic i moral sobre el fotoperiodisme i els reporters de guerra, i alhora esgrimeix arguments reflexius sobre el sentit de les accions i decisions de les persones, tant en l'àmbit laboral com en el pla més íntim i personal.
 
‘La treva’ és un text d'actualitat escrit per Donald Margulies i parla de les tries de les persones al llarg de la vida. Amb la direcció del prestigiós i guardonat Julio Manrique, en l'adaptació catalana són Clara Segura i David Selvas els que donen vida a una parella de reporters de guerra que es veuen obligats a tornar a casa després que ella resulti ferida durant la seva tasca de fotoperiodisme a l'Iraq de 2003.
 
Sara Godwin (Segura) i James Dodd (Selvas) hauran de fer front a un obligat període de treva a conseqüència de les lesions de guerra, una nova vida allunyada del caos i l'estrès que obrirà la porta d'una necessària reflexió. L'entrada en escena d'Richar Elrich (Ramon Madaula), editor fotogràfic de la revista i íntim amic de Sarah, i de la seva nòvia, més jove que ell, Mandy Bloom (Mima Riera), confrontarà a la parella de periodistes davant un nou escenari on afloren els dubtes i les preguntes.
 
L’acció succeeix en un minúscul pis de Brooklyn, als Estats Units. A l'interior de les seves parets són múltiples les reflexions i interrogants que es plantegen i que acaben per esquitxar l'espectador, convidat especial d'una història que té la guerra a l'Iraq de 2003 com a teló de fons però que, en realitat, actua com una bomba de rellotgeria cap als nostres mecanismes quotidians. L'eterna pregunta de per què les persones fan el que fan i quina és la finalitat dels actes apareix en una representació intensa, teixida gràcies al magistral treball de quatre actors creïbles, que construeixen un relat a força de diàlegs que s'endinsen en les relacions humanes i els drames que envolten la societat sense perdre la comicitat.

Més enllà de les evidents cicatrius de guerra que llueix la reportera Sarah per tot el seu cos, hi ha ferides que no són tan evidents però que semblen més profundes que les marques físiques. Els diàlegs dels quatre actors, que transiten entre el sarcasme, la ironia, la dolçor o el drama, no són dels que sermonegen, però obren importants bretxes en la consciència d'algun d'ells que, indirectament, acaba per afectar l’espectador.

Segurament serà difícil que després de l'obra l'espectador trobi respostes úniques a molts dels dubtes que es plantegen, però el text i la interpretació, completades per una magnífica posada en escena amb una bona il·luminació, compleixen amb escreix l'objectiu plantejat per Margulies: que cada una de les persones que acudeixin a veure el muntatge acabin la funció lliurant la seva particular guerra interna per pal·liar o curar, en el millor dels casos, les ferides i cicatrius que arrosseguen amb el pas dels anys.
 
Preludi i col·loqui Postfunció
 
L’espectacle ‘La treva’ serà precedit durant l’accés dels espectadors al Centre Cultural pels quinze minuts de Preludi musical, que tenen lloc en els muntatges inclosos dins l’abonament de la temporada de tardor. En aquest cas, serà l’escola Música Art la que portarà els seus alumnes a l’equipament cultural.
 
Acabada la funció de ‘La treva’, tindrà lloc una nova proposta de l’Escola de l’Espectador dels Teatres de Valls. En aquest cas, al Cafè del Centre Cultural el president del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a la delegació de Tarragona, Jaume Descarrega, conduirà el col·loqui amb els actors i actrius que hauran participat en la representació anterior.
 
 
Canals de venda i Promoció Jove
 
Les entrades es venen a través del web ticketea.com les 24 hores, per telèfon al 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet de Valls. Les taquilles del Principal realitzen l'horari habitual de temporada divendres al matí de 12 a 13.30 h.  La venda telefònica funciona de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 15 h. El mateix dissabte  de l’espectacle la taquilla del Centre Cultural obrirà des de les 20 h.
 
Paral·lelament, ‘Les dones sàvies’ és dins la Promoció Jove: 3 x 30 x 30. Per 3 €, els espectadors de fins a 30 anys, podran obtenir una entrada durant els darrers 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle. 
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance