circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Programació de luxe al Teatre Fortuny de Reus

Circdelacultura

dimarts 28 de novembre de 2017

Imatge de l'espectacle

La programació del Consorci del Teatre Fortuny per al proper semestre de 2018 està integrada per 23 espectacles, on hi són reflectits tots els gèneres artístics. Coincidint amb el 30è aniversari de la reobertura del teatre l’any 1988, després de les obres de rehabilitació i modernització, s’han seleccionat un seguit de propostes que inclouen la presència de figures rellevants del cant líric, de la interpretació i de la dansa.

Amb la voluntat de remarcar que es tracta d'una temporada especial pel fet que es commmemora el 30è aniversari de la reobertura, s'ha treballat per donar un enfoc internacional a la programació d'aquest primer semestre de 2018. És per això que s'hi han inclòs companyies de dansa com la Malandain Ballet de Biarritz (exponent de la dansa contemporània a nivell europeu), que s’estrena en aquest escenari, i que comparteix espai amb dos concerts. També es podrà gaudir de l’actuació de la soprano Ekaterina Lekhina, una de les veus més destacades de la lírica internacional, acompanyada de la reconeguda Orquestra Filharmònica de Novossibirsk.

També en el camp de la lírica, s'ha programat un repertori a càrrec de la soprano tarragonina Sara Blanch, que oferirà una selecció d’àries de Mozart amb l’Orquestra Camera Musicae, vinculada en els seus orígens a la ciutat de Reus i al Camp de Tarragona.

Encara en l'àmbit de la música, també destaca en la nova programació el recital que oferirà el cantant asturià David Bustamante, conegut pel seu pas fa uns anys per un dels programes amb més audiència de la televisió espanyola i que ha aconseguit consolidar una carrera professional en solitari amb gran èxit de públic arreu de l'estat espanyol i llatinoamèrica.

Pel que fa al teatre, destaca l’estrena a Catalunya de l’obra “Después del ensayo”, que inclou un repartiment encapçalat per l’actor Emilio Gutiérrez Caba. També destaquen els títols “Marat/sade”, “Frankenstein”, “Bodas de sangre” i “Moby Dick”, que completen un ventall ampli i heterogeni d’autors teatrals contemporanis.

Estrenes
Dels espectacles programats, 14 són de teatre, 2 de música, 2 d’òpera, 2 de dansa, 1 recital i 2 de caire familiar (dansa, i titelles). D’aquestes propostes, el concert “Opera Diva” i l’obra teatral “Después del ensayo” seran estrena a Catalunya. L’espectacle de dansa (Malandanin Ballet Biarritz) i el recital de David Bustamante seran exclusius als escenaris de les comarques de Tarragona.

Com és habitual, més enllà de la programació pròpia del Consorci del Teatre Fortuny, aquest teatre donarà cabuda a propostes programades per altres entitats i promotors. En aquest sentit, a finals de novembre s'han confirmat 6 concerts de l’Associació de Concerts de Reus, els festivals de fi de curs de les acadèmies de dansa Artis Tarragona, Núria Díez, Escola de dansa i arts escèniques Artis de Reus i Estudi de dansa Montserrat, i el darrer muntatge del radiofonista colomenc Justo Molinero.

Cicle Grans Mestres 2018
La producció del Cicle Grans Mestres, que arriba a la seva cinquena edició, començarà la temporada al mes de febrer amb set propostes on, com és habitual, el primer dimarts de cada mes es recitaran textos d’autors tant clàssics com actuals, tots ells interpretats per les millors veus de l’escena, sota la dramatúrgia i direcció escènica del dramaturg reusenc Francesc Cerro Ferran. La presentació pública d'aquesta programació, en la qual s'està treballant i que aquesta temporada tindrà com a fil conductor la relació entre el teatre i el poder, està prevista per la primera quinze na del mes de gener. S'oferiran de nou set títols per aquest any, el primer dimarts de cada mes des de febrer fins a juliol i els mesos d’octubre i novembre.

Títols que s’inclouen dins del Cicle Grans Mestres per a l’any 2018:

UK Manifesto.
Hamlet (solo).
La decadència de l’art de mentir.
Habla Borges.
Shakespeare i el poder.
Faust.
La mort a Venècia.

Programació
La programació del primer semestre de 2018 del Teatre Fortuny ha quedat configurada, doncs, de la següent manera:

Dimarts 16 de gener: espectacle amb la soprano de nacionalitat russa Ekaterina Lékhina, guanyadora de diversos premis, entre els quals un Premi Grammy el 2010. Interpretarà juntament amb la reconeguda orquestra Filharmònica de Novossibirsk un programa d’àries de les millors òperes de Glinka, Verdi i Donizetti. 
Divendres 26 de gener: adaptació d'Albert Camus de “Calígula”, sota la direcció de Mario Gas i amb un repartiment encapçalat per l’actor Pablo Derqui, el qual dona vida al controvertit emperador romà.
Dissabte 17 de febrer: espectacle de dansa familiar amb la companyia de dansa Aracaladanza. Una invitació a conèixer el món creatiu del pintor Joan Miró, en què els colors tenen moviment en l’espai i la fantasia obre les portes a la emoció.
Divendres 23 de febrer: estrena a Catalunya, sota la direcció de Juan José Afonso, de l’obra teatral “Después del ensayo”, que aporta una reflexió sobre la vida que no es vol o que no es pot viure, essent el testament, com a home de teatre, de l’autor i cineasta suec Ingmar Bergman. Encapçala el repartiment Emilio Gutiérrez Caba. 
Dimarts 27 de febrer: dins del Cicle Òpera a Catalunya, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell porta a escena l’opera “Don Carlo” de Giuseppe Verdi. Aquesta òpera es presenta en versió de quatre actes i subtitulada al català. Daniel Gil de Tejada dirigeix l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell.
Dissabte 10 de març: “Maure el dinosaure”, espectacle familiar amb la companyia Teatre Nu, especialment pensat per a un públic d'entre 3 i 7 anys. Es realitzarà a l’escenari i s’han programat dues funcions. A les 17:00 h i a les 18:30 h.
Divendres 16 de març: clàssic de Federico García Lorca, “Bodas de sangre”, dirigit per Oriol Broggi, on el relat amorós i les tradicions arrelades d’una època i d’un fet real inspiren a l’escriptor andalús a un desenllaç sagnant. Clara Segura i Nora Navas encapçalen el repartiment.
Divendres 23 de març: recital del cantant David Bustamante, que posarà música a grans històries d’amor.
Dimarts 27 de març: tres grans intèrprets de l’escena com són Jordi Bosch, Ramon Madaula i Carles Canut encapçalen una història sobre les relacions familiars i les seves influències. Sota el títol “Adossats”, amb text del mateix Ramon Madaula i direcció de Jordi Casanovas, es presenta una comèdia àcida, on les petites coses desencadenen coses grans.
Dimarts 10 d'abril: el Fortuny acollirà un dels textos fonamentals de la dramatúrgia contemporània, “Marat/Sade” de Peter Weis. Aquesta producció d’Atalaya es presenta sota la direcció de Ricardo Iniesta. 
Dissabte 21 d'abril: una de les produccions més destacades de la present temporada del Teatre Nacional de Catalunya, “Frankenstein”, sota la direcció de Carme Portacelli, amb el actors Àngel Llàcer i Joel Joan, que donen vida al cèlebre monstre i al seu creador.
Dimarts 24 d'abril: la soprano tarragonina Sara Blanch i l’Orquestra Camera Musicae, sota la direcció d’Edmon Colomer, interpretaran un recital dedicat a Mozart, amb peces com la coneguda ària de La Flauta Màgica “La Reina de la Nit”, que dona títol al concert. A la segona part l’orquestra interpretarà la Simfonia núm.2 op. 36 de Beethoven.
Dissabte 28 d'abril: l’Associació de Professores de Dansa de les Comarques de Tarragona celebra la XXXIII edició de la Gala de Dansa que tradicionalment acull el Fortuny amb la participació de les acadèmies del territori, amb una gala per homenatjar el 200 aniversari del naixement del ballarí i coreògraf Marius Petipa.
Dimecres 16 de maig: amb la companyia de cansa de més prestigi arreu d’Europa, per primer vegada en aquest escenari, la Malandain Ballet de Biarritz sota la direcció de Thierry Malandain presenta tres coreografies: Nocturnes, La mort del Cigne i Une Dernièr chanson.
Dimarts 22 de maig: els Amics de l’Òpera de Sabadell presenten la “Cavalleria Rusticana i Pagliacci”, de Pietro Mascagni i Ruggero Leoncavallo.
Divendres 25 de maig: sota la direcció d’Andrés Lima, l’actor Josep Maria Pou es posa a la pell del capità Ahab, el qual reflexiona sobre la seva vida solitària i l'obsessió de la lluita contra la balena Moby Dick.

El Teatre Fortuny oferirà 6 concerts de la programació de l’Associació de Concerts de Reus. Un espectacle de Radio Teletaxi conduït per Justo Molinero i els festivals de dansa de diverses acadèmies del territori i de Reus.

Venda d'entrades
Venda anticipada de localitats des espectacles Òpera Diva, Constelaciones, i Maure el dinosaure i el concert de David Bustamante, a partir del dia 29 de novembre de 2017. Les entrades es poden adquirir a la taquilla del Teatre Fortuny així com per Internet a www.teatrefortuny.cat. Venda de localitats per a la resta d’espectacles del semestre, a partir del dia 3 de gener a la taquilla del teatre i al web www.teatrefortuny.cat

Venda d’abonaments
De l’1 de desembre al 22 de desembre de 2017. Abonament del tipus A, amb una bonificació del 20% de descompte per a la totalitat dels 12 espectacles d’abonament, amb la prioritat de reserva de localitats.

El preu mitjà de la localitat en modalitat d’abonament és entre 9 euros; 17 euros; 26 euros per als 12 espectacles.

1r trim. A, 158,40 euros; B, 104 euros i C, 56 euros
2n trim. A, 159,20 euros; B, 102,40 euros i C 56,00 euros

Abonament del tipus B, amb la tria per part de l’usuari de com a mínim de 3 espectacles d’abonament del trimestre, la bonificació és del 10% de descompte.

Cicle Grans Mestres
Preu de l’entrada 15 euros. Abonament a les 7 representacions 20% de descompte. Surt l’abonament a 84 euros.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance