circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

A Cambrils ja és Nadal

Circdelacultura

dimecres 13 de desembre de 2017

Els Reis d’Orient arribaran al port amb novetats i estrenaran tron a la plaça de l’Ajuntament
 
A Cambrils ja és Nadal. L’Ajuntament de Cambrils ha començat a repartir avui el programa d’activitats organitzat per sis departaments municipals i una quinzena d’entitats de Cambrils. La Lectura del Poema de Nadal de Josep Maria de Segarrra a càrrec de les veus del Grup Xerinola, que enguany ha canviat d’ubicació i es portarà a terme al Casal Municipal, encetarà divendres, 15 de desembre, una extensa programació que s’allargarà fins el 14 de gener.
 
Alguns dels actes més destacats són l’edició especial d’aniversari de Tallers Oberts, el concert de Nadal de la Coral Verge del Camí a la Cripta de l’Ermita, el concert solidari amb la Marató de Tv3 de l’Escola Municipal de Música, la cagada popular del tió de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, la Missa del Gall, les dues representacions de l’espectacle de teatre “Mania-tics” de la Teca Teatre i la Nit de Cap d’any Jove amb Vivèrrids i l’Orquestra Mitjanit.
 
D’altra banda, també hi ha el programa d’activitats organitzat per les tres associacions de comerciants i l’Ajuntament per dinamitzar la campanya nadalenca, que ja va començar el 6 de desembre amb la Fira de Nadal de l’Associació Vilacentre. Entre altres propostes, l’Associació Xarxa del Port ja ha desplegat la pessebrada de photocalls d’escenes tradicionals a la plaça de l’Església de Sant Pere; Cambrils Obert instal·larà una pista de patinatge sintètica a la plaça del Pòsit (els dies 16, 17, 23 i 24 de desembre i del 27 de desembre, del 27 al 31 de desembre, del 2 al 5 de gener i el 7 de gener) i els infants podran participar acompanyats d’un adult al taller per a petits xefs del Mercat de la Vila els dies 22 i 29 de desembre.
 
El Parc de Nadal
 

El Parc de Nadal obrirà del 27 al 30 de desembre en horari de 16 a 20 hores. Durant aquests quatre dies el Palau Municipal d’Esports (entrada pel Molí de les Tres Eres) es convertirà en un espai de jocs, inflables, tallers, ludoteca, videoconsoles i altres sorpreses per nens i nenes d’un a dotze anys. El preu per l’entrada d’un dia és de 4 euros. No es permet l’entrada de nens i nenes sense vigilància d’un adult o tutor.  
 
El desembarcament dels Reis d’Orient

 
Els tres Reis d’Orient arribaran a Cambrils amb unes quantes novetats. L’equip de voluntaris de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ja està ultimant els preparatius perquè Ses Majestats puguin repartir regals per a tots els nens i nenes de Cambrils en una nit més màgica que mai.
 
La primera novetat és que divendres dia 5 de gener, a partir de les 18 hores a les Escales Reials del Mollet del Rec hi haurà animació per fer més entretinguda l’espera dels Reis. A les 18:30 hores, mitja hora abans de l’habitual, els focs d’artifici anunciaran l’arribada de Ses Majestats, que, també com a novetat, disposaran d’un nou escenari perquè tothom els pugui veure. Seguidament , s’iniciarà la gran cavalcada pels carrers i places de la vila.
 
I encara hi ha més novetats. A partir de les 19:30 hores, per amenitzar l’espera, també hi haurà animació a la plaça de l’Ajuntament, que serà l’únic punt de recollida de cartes dels Reis. I a partir de les 20 hores se celebrarà una xocolatada per a tots els nens i nenes. Gaspar, Melchor i Baltasar arribaran a la plaça de l’Ajuntament a les 20:30 hores aproximadament i estrenaran tres nous trons de fusta, que són una rèplica dels de les carrosses i que s’han construït perquè durin molts anys.
 
Arribada dels Heralds i recollida de cartes

 
Els heralds arribaran per mar el 31 de desembre i aniran pels carrers i places per anunciar l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. El 3 de gener a les 18:45 hores recolliran les cartes a la plaça de l’Església de Sant Pere i a la Plaça de la Vila, després de fer un recorregut per diferents carrers.  
 
Repartiment dels regals casa per casa
 
Com és tradicional a Cambrils des de fa més de 100 anys, el dissabte 6 de gener, els Reis d’Orient repartiran casa per casa les joguines i els regals als nens i nenes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà per Barri de l’Eixample, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent.
 
El pavelló municipal d’esports estarà obert de les 22 hores del dia 5 de gener fins a les 1:30 hores del 6 de gener perquè els patges puguin preparar el repartiment de regals.
 
Com cada any, el programa d’actes reial està organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració de l’Ajuntament, entitats, empreses i voluntaris. En total es mobilitzaran unes 200 persones perquè els Reis puguin portar els regals.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance