circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Anem a menjar galeres a Cambrils!

Circdelacultura

dimecres 31 de gener de 2018

Les jornades dedicades a aquest crustaci obren el calendari gastronòmic 
 Un total de 34 restaurants oferiran menús especials del 2 al 25 de febrer
 La fregida de galeres i calçots i la galerada popular són dues de les activitats més destacades del programa
 Els comerciants s’afegeixen a les jornades amb la campanya “Pesca la Galera”
 
La 14a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetarà el calendari gastronòmic del 2 al 25 de febrer amb la participació de 34 restaurants i un programa d’activitats per a tots els públics. La galera serà la protagonista dels menús especials dels restaurants participants, el concurs per a joves cuiners, les degustacions populars, els aparadors dels comerços i les visites a les instal·lacions de la Confraria.
 
La regidora de Promoció Econòmica, Ana López, ha explicat que l’objectiu de les jornades és reforçar el posicionament i la imatge de Cambrils com a ciutat gastronòmica, promocionar dos sectors primaris fonamentals com la pesca i l’agricultura, incrementar les visites a Cambrils fora de temporada i millorar la competitivitat i l’impacte de les campanyes a través del treball conjunt.
 
La regidora ha destacat aquesta suma d’esforços en una roda de premsa que ha comptat amb la participació de representants de les diferents entitats i organitzacions implicades: Clàudia Masdeu, secretària de la Confraria de Pescadors; Josep Maria Pellicer de l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria; Sergi Pedret i Xavier Franquet, de l’Escola d’Hoteleria; Jaume Baiges, president de la Cooperativa Agrícola; Enrique Arce, president de la Unió de Botiguers, i Elisa Rovira de la Xarxa del Port.
 
A partir d’aquest divendres i fins el 25 de febrer, els 34 restaurants participants oferiran menús especials amb la galera com a ingredient principal amb una àmplia varietat de receptes, des de les més tradicionals a les més innovadores. Crema de galeres, arrossos de tota mena, galeres a la planxa, coca de mousse de galeres, carpaccio, raviolis farcits de galera o fideus negres amb sepietes i galeres són algunes de les propostes dels menús, que es poden consultar en aquest enllaç i que costen entre 19 i 49 euros.
 
Actes populars
 
Els actes més populars són la fregida de galeres i la galerada popular. La fregida de galeres i calçots amb oli d’oliva verge extra Mestral se celebrarà el proper diumenge 4 de febrer a partir de les 9:30 hores a la Cooperativa Agrícola de Cambrils. La galerada popular serà el diumenge 18 de febrer de les 11 a les 14 hores al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Els assistents podran gaudir d’una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors per 4 euros.
 
Com cada any, també hi haurà demostracions de vela llatina, tastos d’olis, i visites guiades a les instal·lacions de la Confraria per conèixer l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, enguany s’ofereixen dos tallers familiars a la Torre del Port el 17 i 18 de febrer amb la col·laboració del Museu d’Història, l’Arjau Vela Llatina, el Campus Extens de la URV a Cambrils i l’IPHES. El primer serà el “Projecte barca” per descobrir com es construeix un vaixell, i el segon serà “Peixos i pans” i consistirà en experimentar amb els orígens històrics de la dieta mediterrània. 
 
D’altra banda, l’Escola d’Hoteleria torna a participar en les jornades amb el concurs “De la mar als fogons” per a joves cuiners. Justament demà s’acaba el termini per presentar propostes i el proper 7 de febrer un grup d’experts seleccionarà les 8 receptes. El 23 de febrer els i les semifinalistes hauran d’elaborar les seves propostes i exposar-les davant d’un jurat i es lliuraran els guardons.
 
Campanya comercial
 
Com a novetat d’enguany, les jornades de la galera aniran acompanyades d’una campanya comercial per promocionar la gastronomia i el seu impacte en el comerç. La campanya s’emmarca en el Pla de desenvolupament del sector comercial impulsat per l’Ajuntament i té dues vessants.
 
Per una banda, es farà un sorteig de vals per valor de 660 euros entre totes les persones que trobin una galera en alguns dels aparadors dels establiments participants en la ruta “Pesca la galera”, s’hi facin una foto i la pengin amb el hastag #jornadesgalera2018.
 
Per altra banda, com a prova pilot, els caps de setmana 17-18 i 24-25 de febrer alguns establiments del port no tancaran al migdia, per adaptar l’horari comercial a les jornades. D’aquesta manera, els comerciant conviden als comensals a passejar i anar de botigues quan surtin de dinar.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance