Els dies 28 i 29 de setembre, als carrers del nucli antic de la Vila, tindrà lloc la Fira d'Indians de Torredembarra. Enguany la fira està molt vinculada al moment históric i artístic de l'època dels indians o sigui finals del s. XIX i primers del XX. A través de la recreació històrica d'aquest moment amb teatre de carrer, música, un mercat indià del s. XIX, amb la presència de les Dames dels Indians, puntes de coixí, exposició de productes indians, tallers de salsa, zona de begudes caribenyes, mostra d'oficis del Modernisme, tallers infantils, visites guiades al patrimoni indià i exposició sobre el món de les havaneres.
Un indià es com es coneixia a Catalunya als aventurers i comerciants dels segles XIX i XX que, després d'haver emigrat a les colònies d'Amèrica, tornaven a la metròpoli havent fet fortuna. A vegades també eren anomenats americans, americanos o indianos en català.
De Torredembarra, va marxar cap a Cuba a fer les Amèriques l'indià més famós de Catalunya, Joan Güell i Ferrer, tot i que, en tornar, s'instal·là a Barcelona. A Torredembarra, destaquen altres grans fortunes assolides per indians, que van deixar la seva petja en edificis que es diferencien per les seves façanes d'estil colonial, amb entrades de portals i sostres alts, i frondosos jardins a la part del darrere. L'antic carrer Nou, actualment d'Antoni Roig, en concetra les més significatives. L'herència americana de la vila es fa palesa també en la toponímia dels carrers i en construccions cedides al poble com l'Hospital de la Caritat Pere Badia, el Patronat Antoni Roig i en els panteons del cementiri.