circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Valls se suma a les celebracions del dia de la dona amb cinema, teatre i xerrades

Circdelacultura

4 de març de 2018

La programació inclourà en els propers dies el Cicle de Cinema de Gènere, el Teatre Fòrum per alumnes d’ESO i una xerrada sobre discriminació de la dona en el món laboral.
El mateix 8 de març hi haurà una concentració davant l’Ajuntament (11h) i la lectura del manifest institucional a càrrec de dones emprenedores a Vallsgenera (20h).

L'Ajuntament de Valls se suma a les celebracions del Dia internacional de les Dones amb activitats ben diverses com el Cicle de Cinema de Gènere, el teatre fòrum adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO o una xerrada sobre la discriminació de la dona en el món laboral. A més, el mateix dia 8 de març s’ha programat una concentració a la plaça del Blat davant l’Ajuntament al matí i, al vespre, la lectura a Vallsgenera del manifest institucional del dia internacional a càrrec de dones emprenedores.

Els actes començaran amb el Cicle de Cinema de Gènere que per tercer any consecutiu la regidoria de Participació Ciutadana coorganitza amb el Cine Club Valls. En la primera sessió aquest mateix dijous 1 de març es projectarà la pel·lícula «La sal de la tierra» sobre la reivindicació salarial, a les 21h a l’Institut d’Estudis Vallencs; la segona sessió, dijous 22 de març, es dedicarà al film «Maudie, el color de la vida», de temàtica envers la discriminació de la dona amb discapacitat, també a les 21 hores a l’IEV. Els dos films aborden les problemàtiques de les dones en el món del treball i, a l’acabar s’ha programat a les dues sessions un fòrum dinamitzat.

El teatre serà un altre dels protagonistes de les activitats programades. Així, aquest divendres dia 2 de març a les 9.30h al Teatre Principal es representarà «El sopar de les princeses», teatre fòrum adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO. Finalment, dijous 8 de març, tindrà lloc la xerrada sobre la discriminació de la dona en el món laboral, a càrrec d'Esther Guerrero, professora del departament de Dret Públic a la URV i també la lectura del manifest institucional a càrrec de dones emprenedores de la ciutat. Aquest acte, partir de les 20 hores a la sala de conferències de Vallsgenera, compta amb la col·laboració de Vallsgenera i l'antena del coneixement de la URV. 

Abans, el mateix dia 8 a les 11h a la plaça del Blat s’ha convocat una concentració davant l'Ajuntament. Destacar que el ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dilluns la moció de suport i adhesió a la vaga feminista del 8 de març. D’aquesta manera, el consistori vallenc ha refermat en els acords el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones vallenques. La moció subratlla que l’Ajuntament mantindrà la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions municipals i de manera transversal, rebutjant qualsevol tipus de discriminació envers les dones i de l’assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol àmbit, fent especial incidència en el laboral o els espais d’oci i festes. El consistori es compromet a fer difusió de la vaga feminista el proper 8 de març i així facilitarà informació per a qui vulgui adherir-se a la vaga i també fent una aturada davant del centre de treball.

D’altra banda, per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha endegat la campanya “Veus que no veus” per impulsar la millora de la representació de les dones als mitjans de comunicació. El vídeo de la campanya #veusquenoveus està protagonitzat per dones que habitualment no apareixen en els mitjans o hi apareixen de manera estereotipada, amb l’objectiu de reivindicar una millor visibilitat de les dones reals. Cal tenir en compte que la presència de les dones en programes informatius radiofònics i de televisió oscil·la entre el 23% i el 44%, mentre que a la premsa escrita és del 23% i en la digital del 34%.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance