circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona mostrarà muntatges innovadors i arriscats

Circdelacultura

dimecres 2 de maig de 2018

Presentació del FITT. Foto: Mauri


Del 12 al 21 de juliol Tarragona serà un centre d'activitat teatral amb la celebració del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), noves dramatúrgies, organitzat per la Sala Trono amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat i el patrocini de Repsol. Serà la cinquena edició d'un festival que va començar l'any 2011 de forma biennal i que des de l'edició de 2017 se celebra cada any.
 
Un total de 15 espectacles integren una programació variada, amb propostes de companyies de Madrid, Argentina, Euskadi, Iraq, Anglaterra, França, Hongria i Catalunya. El FITT s'inaugura el dia 12 de juliol amb CRIMEN Y TELÓN, de Ron Lalá, una de les companyies de teatre contemporani amb segell propi i més projecció internacional. Però, a part de la seva dimensió internacional, el FITT també vol ser un bon aparador del talent que atresora la ciutat de Tarragona. Per això enguany hi ha dos espectacles d'artistes tarragonins: VAIG SER PRÒSPER, de Marc Chornet, i A MÍ NO ME ESCRIBIÓ TENESSEE WILLIAMS, de Roberto G. Alonso.
 
Pel que fa als espais, el festival cada cop va sumant més complicitats. Hi haurà espectacles al teatre Metropol, al Teatre Tarragona, a la sala Trono-Armanyà i, per primer cop, al Magatzem i al Teatret del Serrallo. El Magatzem acollirà una peça que va revolucionar la cartellera argentina i que arriba per primer cop al nostre país de la mà del FITT: MI HIJO SÓLO CAMINA UN POCO MÁS LENTO, d'Ivor Martini . I d'altra banda, al Teatret del ? Serrallo, es representarà a les 12 del migdia un espectacle per a tots els públics, a un preu especial de 5 euros: DANCING GRAFFITI, de la companyia hongaresa Bandart, una peça que uneix el teatre visual, la dansa i les noves tecnologies. 
 
Una de les propostes que es volen consolidar i promoure és el YOUNGFITT, que va tenir un gran èxit durant la passada edició. El Teatre Metropol s'obrirà per mostrar muntatges innovadors i arriscats, com LOCUS AMOENUS, de la companyia catalana Atresbandes; LAS MUERTES DE LOS OTROS, de Fernando Montoya (Euskadi); SOUL SEEKERS, de Mokhallad Rasem (Iraq); WE'VE GOT EACH OTHER, de Paul O'Donnell (Anglaterra); D5, PANTANI, de la companyia italiana Loftheatre; i PALMYRA, de Bertrand Lesca & Nas Voutsas (França i Anglaterra). El YOUNGFITT tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de juliol. Cada dia es podran veure dos espectacles, a les 19 h i a les 21 h. Entre un espectacle i un altre, tothom podrà sopar al jardí del teatre. I, a més, pel sol fet de venir un dia, es tindrà dret a assistir als dos workshops que les companyies Atresbandas i Paul O’Donnell oferiran els dies 18 i 19 de 10 h a 14 h al teatre El Magatzem.  Com l'edició passada, es manté el premi YOUNGFITT del públic, que es lliurarà el dia 19 a la companyia que hagi sumat una puntuació més elevada per part dels assistents.
 
A més dels workshops, el FITT 2018 augmenta significativament el nombre d'activitats paral·leles. El dissabte 9 de juny, a les 18:30 h davant del Metropol, tindrà lloc el FITTÒNIC, un esdeveniment de promoció del Festival, on es podrà provar la beguda del FITT mentre s'assisteix a l'estrena de l'espectacle THE FRAME, de la companyia internacional Elèctrico 28 (Catalunya i Àustria). Es tracta d'un muntatge creat expressament pel FITT 2018 on es vincula el teatre i els esports amb motiu dels Jocs del Mediterrani. D'altra banda, de l'11 al 21 de juliol, al hall del Metropol es podrà veure l'exposició IN EXTREMIS. Corpi senza pentimento De REMMIDEMMI, de Sandro Giordano (Itàlia).
 
Els jardins del Metropol seran durant els dies de FITT un punt de trobada per compartir experiències amb programadors, companyies, organitzadors i públic assistent. A més dels sopars populars del YOUNGFITT se sumen altres activitats com els vermuts teatrals o les FITTNIGHTS (22 h i fins mitjanit).
 
Les entrades i abonaments ja estan a la venda a la web del FITT http://www.fitt.cat i a la taquilla de la Sala Trono-Armanyà (Cr. Armanyà 11) dijous i divendres de 18 h a 20 h fins el 29 de juny. L'entrada general es manté a 18 euros, l'entrada general d'un dia de YOUNGFITT inclou 2 espectacles, sopar i workshop per 18 euros. També hi ha possibilitat d'obtenir importants descomptes amb els diversos abonaments i promocions especials que es poden consultar a la web i xarxes socials del Festival.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance