circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Mateu Montserrat: 'A la festa del Pla de Santa Maria hi cabem tots'

Mar Cirera

divendres 3 d'agost de 2018

Mateu Montserrat, alcalde del Pla

Entrevistem l'alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat, amb motiu de la festa major que arrenca el 14 d'agost, després de la Festa de les Neus. 

Com definiria les Festes del Pla?

Són uns dies per retrobar-nos amb la família i amb els amics i, després de tot un any de treball, gaudir de les activitats i fer coses divertides i diferents tots junts. Una mica com a tot arreu.
 
En quins actes de la festa li agrada participar? 
A tots els que puc. Ara, amb l’edat que tinc hi ha actes que ja no em toca, tot i que són divertits de veure. La festa de l’escuma, per exemple.
 
El veurem al concurs de paelles?
Per poc que pugui, sí. Ara cuinant, segur que no. Més aviat tastant. Estic pendent de la família, que volen organitzar un equip.
 
Les passejades en barca per la bassa de la Fàbrica és una activitat que pretén atreure el turisme? 
Més que turisme de lluny, ens agrada que vinguin la gent dels pobles veïns i gaudeixin amb nosaltres del parc i de la bassa. Pensem que aquest és un espai únic i envejable per tota la comarca i més enllà.
 
A la programació de la Festa Major trobem propostes per a tots els públics, des de sopars populars, activitats infantils, concerts amb Quartet Mèlt, màgia amb el Mag Lari… La voluntat és aquesta, oi?
Exactament. Busquem que tothom pugui trobar activitats que siguin adequades per la seva edat i pels seus gustos. Que grans i petits s’ho passin bé. Que tothom pugui trobar espais i moments per divertir-se. També intentem que la festa es visqui molt al carrer, a l’aire lliure. Per això hi ha pocs actes que siguin en espais tancats.
 
I la Kardsverdstaken arriba a la sisena edició. Com va néixer aquesta iniciativa? i quina creu que és la clau del seu èxit?

La van posar en marxa un grup de joves que volien fer una festa de la cervesa, combinant coses típiques alemanyes amb música d’aquí i animació per als infants. L’Ajuntament els va donar suport des del principi perquè està clar que si vols que les coses funcionin i que sorgeixin noves idees el millor és fer participar el jovent i que se sentin còmodes. Si, a més, actuen amb responsabilitat i s’organitzen ells mateixos, una bona part de l’èxit està assegurat.
 
Pràcticament tots els actes de la Festa Major són gratuïts. És aquest l’esperit de la Festa Major?
Sí, volem una Festa Major molt oberta, que la situació econòmica no sigui un obstacle per participar-hi i que ningú no se senti exclòs. Pel que fa a les poques activitats de pagament, també fem tot el possible perquè els preus siguin molt assequibles.
 
Aquest any no s’han organitzat visites teatralitzades a la Fàbrica. Per què?
Les visites teatralitzades es van organitzar només per la Festa del Centenari de la Fàbrica, el març de l’any passat. A la Festa Major de fa un any acabàvem de fer el Curs de Guies Locals. Justament vam repartir els diplomes el primer dia. Aleshores vam organitzar tot de visites guiades al Centre d’Interpretació del Tèxtil, al Museu Agrícola i també a l’església romànica i el nucli medieval del poble perquè els nous guies poguessin posar en pràctica el que havien après. Enguany no hem programat visites per la Festa Major, però en tindrem per la Fira del Vent, a l’octubre.
 
En quin punt es troba el projecte per tirar endavant el Centre d’Interpretació del Tèxtil i el Museu Agrícola del Pla?
El finançament del projecte està vinculat al fons FEDER “Alt Camp : Història i Patrimoni”, que coordina el Consell Comarcal i del qual formen part vuit municipis. Tot segueix el seu curs, malgrat que el ritme és més lent del que ens agradaria. Si tot va bé, confiem que entre finals d’aquest any i principis del 2019 li podrem donar una bona empenta.
D’altra banda, hem acabat la restauració de les naus de la Fàbrica per disposar d’un espai firal molt gran i en un dels blocs d’oficines hi hem construït uns lavabos que justament s’estrenaran per la Festa Major.
 
D’acord amb el moment polític actual, preveu una Festa Major amb elements i/o accions reivindicatives?
Per la Festa Major, cada any posem domassos als balcons de l’Ajuntament. Ara, al balcó del mig, hi tenim penjat un llaç groc. Enguany posarem els domassos i al damunt, el llaç groc.
Més enllà d’això, penso que la reivindicació va molt lligada a cada persona i al que pensa. A la Festa Major hi ha d’haver espai perquè cadascú es manifesti en funció de les seves idees i sentiments, però tenint en compte que no podem estar enfrontats. A la festa hi cabem tots.

Consulta aquí tota la programació de la Festa Major del Pla. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance