circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Tarraco Romana eclipsa la Tarragona actual

Circdelacultura

dijous 16 d'agost de 2018

Foto: circdelacultura.com

Agafar consciència de la majestuositat de l'antiga Tarraco, conèixer les raons que van fer que l'Imperi Romà la fundés, saber com estaven distribuïts els edificis, els recintes dedicats a espectacles i els temples o averiguar de quins materials està construïda la Muralla.

Són només alguns dels interrogants que molts tarragonins i tarragonines potser ja coneixen, però no els turistes i les persones que visiten Tarragona durant aquests dies, i que poden resoldre en la visita nocturna a una de les joies del patrimoni romà de la ciutat, l'Amfiteatre Romà, gràcies a la projecció del documental "Ingeniería romana". Es tracta d'una lliçó d'història en tota regla, amena, didàctica, en un escenari d'autèntic luxe i amb la serenor i la màgia que permeten a l'espectador viatjar 2.000 anys enrere.

Sabíeu que el Circ Romà tenia una capacitat per a 23.000 espectadors, i que feia més de 300 metres de llargada?, o que els gladiadors que participaven en els espectacles de l'Amfiteatre no s'hi jugaven la vida com ens han fet creure moltes pel·lícules? o que la Muralla tenia més de 5 quilòmetres de llargada? o que en un edifici de l'eixample el pàrquing s'ha construït en un pis superior per conservar les restes de l'antiga ciutat residencial de Tarraco?

Són algunes de les nombroses qüestions que planteja el documental, on el visitant es pot fer una idea bastant aproximada de com era la ciutat on es troba, i prendre consciència que per allí on trepitgi segur que hi troba un bocinet d'història.

El documental, elaborat per l'empresa Digivisión, i projectat sobre una gran pantalla enmig de l'Amfiteatre, s'emetrà fins el 25 d'agost, de diumenge a dijous (a les 22h, en anglès, i a les 22.40h en castellà), a cavall amb l'espectacle Amfiteatrvm, que se celebra els divendres i els dissabtes.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance