circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La 16a Fira de Bandolers d'Alcover obre les portes d'una Gran Taverna amb teatre, música i gastronomia

Circdelacultura

dijous 27 de setembre de 2018

Alcover (Alt Camp) ja escalfa motors i es convertirà, del l'11 al 14 d'octubre, en l'escenari d'una nova edició de la Fira de Bandolers. En ella s'hi donaran cita els dos bàndols, Morells i Voltors,  que un any més saquejaran la vila i la convertiran en l'epicentre de les seves trifulgues. Aquesta cita bandolera també ens farà reviure, de primera mà, els segles XVI i XVII a través de amb les diferents escenificacions teatrals.
 
La 16a edició de la Fira de Bandolers d'Alcover es presenta amb interessants novetats repartides en els quatre dies de fira i en els més de 50 actes que s'han programat per a tots els públics.
 
Novetats d'aquesta 16a edició
 
La Fira s'articula al voltant de tres racons: el teatral, el gastronòmic i mercat d'artesania i productes de la terra.
La plaça Novaés, enguany, el punt neuràlgic de tot l’entremat teatral i es converteix en la Gran Taverna dels Bandolers, on el teatre i la gastronomia en seran els protagonistes. Però també ho serà la música amb la banda de la Taverna amb la formació Fenya Rai.
 
Els bandolers ens faran descobrir diferents racons d'Alcover i convertir-los en escenaris teatrals propis de l’època. El teatre de carrer, de petit i gran format, és el tret identificatiu de la Fira sota el qual s’articula aquesta cita bandolera. La comèdia dels murris, l'esbatussada bandolera i Benvinguts a la taverna dels bandolers! Seran els espectacles on més disputes bandoleres hi trobarem. A més a més, s'incorpora un nou espectacle de públic infantil: el conte bandoler. 
 
És el cas també, d'una altra de les novetats teatrals de la companyia de teatre local La Resclosa que, enguany celebra el seu 10è aniversari, i deixa l'escenari del Convent de les Arts per tornar al bell mig del poble amb un nou format: la roda del temps. La  Resclosa també ens portarà l'espectacle Històries i cançons a la taverna dels bandolersa la plaça Nova amb el jocEl Firat.
Aquesta edició compta amb un important nombre d'actors que, any rere any, es veu augmentat.
 
El racó gastronòmictambé representa una gran novetat: el nou format de la Gran Taverna dels Bandolers ala plaça Novaque substituirà el tast de bandolers, el sopar popular, que es celebrava en aquest indret però que el dota d'un interessant canvi que fa evolucionar la Fira. Al mateix temps serà el punt de trobada de vilatans i visitants on es podrà gaudir d’una oferta gastronòmica de productes amb segell km 0: plats de brasa, plats calents com sopa i estofat,  cerveses artesanals, vins,tapes i cafès .... i un bon lloc per seure, menjar, reposar i agafar forces. Per altra banda, la plaça del Portal es convertirà en un altre racó gastronòmic amb menjars elaborats, crepes, coques, pizzes, pa, etc.
 
 
Durant totes els dies de fira, s’obrirà el racó del mercat d'artesania i productes de la terraque, cada any, aplega al voltant de 130 paradistesd’arreu del territori. Entre els dos portals, el de Sant Miquel i el de la Saura, es troben el C/ Major, la zona de l’església Vella, el Portal i l’av. de Reus que són els escenaris d’aquest mercat que ocupa uns 300 metres linials del racó de mercat, en què el visitant pot degustar i adquirir tot tipus de productes alimentaris i d’artesania.


Actes destacats
 
Dijous 11 d'octubre,a la tarda, arribaran els bandolers amb el so de l'antiga sirena del sindica; i a les 19h tindrà lloc la Inauguració de la XVI edició de la Fira de Bandolers a càrrec del Sr. Joan Olivella, Diputat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona. A les 20h, s'inauguraràl'exposició No oblidis el camídel pintor Jordi Isern. A la nit arribarà el ball de fira amb l'orquestra Hotel Cochambre a la plaça Nova.

Divendres 12 al matí arribarà una nova edició de la bicicletada populari la obertura de la Gran Taverna dels Bandolers. I ja a la tarda, a les 18h, s'aposta per la part més acadèmica amb la conferència històrica: Morells i Voltors. El bandolerisme a Alcover en l’època modernaamb el Dr. Valentí Gual.
 
Dissabte 13 d’octubre, arriba una de les propostes més divertides, La Bandolerada, una gimcanadirigida als prop de 500 infants que s'hi donen cita. A la tarda ens espera la tradicional i esbojarrada baixada d'Ornis(andròmines). 
 
Diumenge 14 d'octubregaudirem de la concentració de motos i de la tradicional trobada de gegants.Al llarg de la tarda, continuaran també  les representacions teatrals al carrer amb les disputes entre bandolers i la roda del tempsde la Cia. La Resclosa. 
 
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance