circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Nou èxit col·lectiu de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell

Circdelacultura

dimarts 30 de juliol de 2019

Més d’un miler de persones van gaudir del sopar popular, una de les cites més participatives de tot el programa
La música per a totes les edats ha tingut un gran pes, amb els concerts de Lágrimas de Sangre, Smoking Souls o Dàmaris Gelabert.

Música i tradició han anat de la mà en la recta final de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell. Des del seu tret de sortida, el passat 19 de juliol, “tothom, morellencs i visitants, s’han abocat al carrer per gaudir intensament de tots els actes programats”, expliquen les regidores de Cultura i Festes del consistori municipal, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas. En aquest sentit, asseguren que les festes “s’han caracteritzat per una altíssima participació”, a la vegada que destaquen “el bon funcionament de totes les activitats, amb una meteorologia que ha acompanyat molt”. Malgrat això, lamenten també un “incivisme notori, molt difícil de controlar però que cal tenir en compte a la llista de coses a millorar de cara als pròxims anys”.

Els últims actes del programa, aquest dilluns, van anar a càrrec de l’estrella infantil Dàmaris Gelabert i el Ball de Diables del Morell, amb el Ball de Sant Miquel i el tradicional correfoc. Unes activitats que han posat el punt final a deu dies de viure de cara al carrer i de gaudir d’una cinquantena d’activitats gratuïtes que han conformat el programa de les festes.

Val la pena posar èmfasi en el sopar popular que va tenir lloc divendres a la nit, que va reunir més d’un miler de persones a la rambla del municipi. Un àpat senzill però que s’ha convertit en la cita que ningú es vol perdre de totes les festes. Així mateix, el concert de Lágrimas de Sangre i Smoking Souls va reunir més de 3.500 persones en una actuació de grups de primera línia que van cridar l’atenció del jovent del nostre territori. A més, i com a novetat d’enguany, a l’espai del concert es va habilitar un punt lila d’informació i sensibilització sobre les agressions sexistes.

Però la tradició també ha tingut el seu espai aquest cap de setmana, amb la cercavila, les sardanes, la vermutada de clàssics, les vaquetes, la cursa ciclista, el seguici o la Zeuzera Pyrina, un dels actes més esperats. Una cuca que va sortir dissabte a la tarda i que va fer les delícies de grans i petits, acabant la festa amb una guerra d’aigua a la plaça de la Font que va refrescar la xafogor de la tarda acompanyada de bona música.

En definitiva, deu dies per emmarcar que sempre esdevenen un èxit “gràcies a la implicació de moltes entitats que, d’una manera o altra, organitzen o col·laboren en els diversos actes realitzats”, tal com conclouen des de la regidoria de Cultura i Festes. Tot plegat, tancant un mes de juliol molt festiu i donant pas a un agost en què l’activitat cultural no s’aturarà.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance