circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Mateu Montserrat, alcalde del Pla: 'Hem de projectar la Fàbrica sempre que en tinguem ocasió'

Foto: Ajuntament del Pla de Santa Maria

dimecres 7 d'agost de 2019

L'alcalde del Pla, Mateu Montserrat.

Entrevistem l'alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat, amb motiu de la Festa Major que arrenca el 14 d'agost, després de la Festa de les Neus. 

-Arriba la Festa Major. És un dels moments més esperats pels planencs i planenques oi?  
 "Sí, i ho és tant pels que vivim al poble com pels que viuen fora perquè és una bona ocasió per tornar, retrobar-nos tots plegats i rebre convidats i visitants."
 
-Com a alcalde, són uns dies també de trepitjar molt carrer i viure la festa amb els veïns.
 "Com a alcalde, el carrer el trepitjo sempre. Per la Festa Major és diferent perquè la gent és respectuosa i no et paren tant per demanar explicacions sobre temes que els preocupen. Sí que és bo compartir aquests dies amb la gent i sovint és l’oportunitat de conèixer més els nouvinguts que han arribat fa poc al poble."
 
-Troba que la festa d’enguany és diferent tenint en compte que just s’ha acabat d’encetar un nou mandat?
 "Sempre segueix la mateixa línia, encara que a vegades es canviï de regidor. A més, les eleccions van ser a finals de maig, que és un moment que una part de la festa ja està programada. Si no, no arribaríem a temps pel 15 d’agost."
 
-Es notarà en algun aspecte que hi ha gent nova a l’àrea de festes?
"En el nostre Ajuntament, encara que cada àrea tingui un regidor que se n’ocupa, sempre actuem com a grup, Per tant, poca variació hi haurà."
 
 -La programació és molt variada. La voluntat és continuar atraient gent de totes les edats i gustos?
 "És el que ha de ser. La Festa Major l’ha de poder gaudir tothom i han de participar-hi els petits, els mitjans i els grans. Ha de ser variada perquè tothom s’ho pugui passar bé."
 
- El públic familiar és potser el que més es busca?
 "En aquesta època de l’any, es valoren les coses en família perquè hi ha molta gent que fa vacances i és bo gaudir de la festa tots junts. Però també pensem en altres edats perquè tothom se senti identificat amb algun acte."
 
- La música és un dels eixos principals de la programació.
 "És tot un conjunt d’activitats que, totes juntes, formen la proposta de l’Ajuntament perquè tothom s’ho passi bé. En algunes, la música és protagonista; en d’altres és acompanyament i també hi ha activitats on gairebé no hi ha música."
 
- La sàtira i la mofa tornen a tenir protagonisme amb els balls parlats dels Diables. Creu que li pot caure alguna ‘clatellada’ com a polític que és? Ho encaixarà amb naturalitat?
 "És normal que caiguin clatellades i, com a càrrec públic, també és normal que jo accepti la crítica de tothom."

 - La Kardsverdstaken canvia de format i es transforma en Fabrikfest. Quin ha estat el motiu?
 "Després d’uns anys, hi ha una mica de canvi de format i hem pensat que era bo donar-li el nom de la Fàbrica, un equipament que és molt especial per al nostre poble i que hem de mirar de projectar-lo sempre que tinguem ocasió: per la Festa Major, per la Fira i també en d’altres moments de l’any. Volem que sigui un punt de referència a la comarca. Per això el nom de FabrikFest."
 
- La Fàbrica torna a tenir un pes específic. Enguany hi torna a haver passejades amb barca, amb la voluntat de seguir venent-la com a atractiu.
 "Sí, i hem afegit un dia. L’any passat només en vam tenir dues tardes i enguany són tres. Hi ha coses que els pobles de la comarca no poden oferir i nosaltres tenim aquesta sort i aquest honor. Per això volem que tothom pugui venir, gaudir-ne i conèixer aquest entorn."
 
- Com ja ve sent habitual, gairebé tots els actes són gratuïts. Continua sent aquest l’esperit de la festa?
 "Sí. És la millor manera d’obrir-la a la participació de tothom i que no hi hagi diferències. Així, una part del pressupost de l’Ajuntament es destina a una cosa que és per a tothom i és lúdica."
 
- Li tornem a preguntar pel projecte per posar en marxa el Centre d’Interpretació del Tèxtil i el Museu Agrícola del Pla. En quin punt es troba? L’any 2019 havia de ser important per donar-li un impuls.
 "Continua sent important, però com que depenem dels fons FEDER per donar-li aquest impuls, estem lligats amb altres vuit municipis de la comarca. Posar tot això en marxa de manera coordinada és difícil i ha causat una mica de retard. Ara sembla que està encarrilat i cap a final d’any s’engegarà. Ja s’ha aprovat una part del projecte a la Junta de Govern del Consell Comarcal. Potser hem avançat poc, però no hem estat parats."
 
- Participarà en algun acte? S’atreviria a fer-ho en el Correbars?
 "Participo en tots els actes que puc i no tindria cap problema a anar al Correbars. Però potser en lloc de prendre una cervesa a cada lloc, en algun em prendria un refresc. També hem de tenir present que cada acte està pensat per a un tipus de públic, el que vol i demana aquella mena activitat. Alhora, aquest públic ha d’estar obert a que s’hi puguin afegir altres persones de gustos o edats diferents."

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance