circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Tot a punt per a les primeres visites guiades al Castell dels Montserrat d'Altafulla

Circdelacultura

dimecres 23 d'octubre de 2019

Els visitants podran contemplar el pati d’armes, la galeria renaixentista, i el jardí, i les reserves s’han de tramitar a l’Oficina de Turisme.

El Castell dels Montserrat d’Altafulla s’obrirà per primera vegada al públic aquest dissabte 26 d’octubre. L’activitat consistirà en una visita gratuïta, d’una durada de 30 minuts, que s’iniciarà des de la porta reixada del Castell, s’entrarà pel jardí on se situen les dues torres que condueix al pati d’armes, a l’interior; continuarà cap a la galeria renaixentista, i culminarà a la porta principal, amb sortida a la plaça de l’Església. 
 
Un dels encants de la visita serà la galeria renaixentista, de principis del segle XV, i que, amb el pas del temps s’hi ha afegit nous elements arquitectònics alguns d’ells incorporats el 1929. El Castell d’Altafulla o Castell dels Montserrat és un palau castell que data del 1059, i és l’únic privat de la xarxa de Castells del Baix Gaià, que més ben conservat està. És Francesc de Montserrat, el primer marquès i propietari del Castell, qui li dona nom. Més tard, el marquesat va canviar de cognom, i ara és la família Suelves qui en té la titularitat. És l’únic castell privat de la xarxa de Castells del Baix Gaià, i el que es troba en millors condicions”.
 
Està previst que per dissabte s’organitzin un total de cinc visites. La primera començarà a les 9:15 hores, i la darrera, ho farà a partir de les 12:30 hores. En el cas de la visita de les 11:00 hores, els participants tindran l’oportunitat d’ampliar-la amb una visita al conjunt de la Vila Closa, declarada el 1998 per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional pel seu conjunt historicoartístic.
 
Les visites es limitaran a un màxim de 20 persones per torn, de manera que aquelles persones que hi vulguin prendre part hauran de reservar la seva plaça de manera anticipada a l’Oficina de Turisme, o a través del telèfon 9776514 26.
 
Aquests horaris es repetiran cada primer dimarts i cada últim dissabte de mes durant tot l’any, a excepció dels mesos de juliol i agost i el període de Setmana Santa, quan la família Suelves gaudeix de les seves vacances al municipi.

Consulta aquí tota la programació cultural d'Altafulla
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance