circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Museu d'Història de Cambrils proposa l'exposició col·laborativa Vitrines Confinades

Circdelacultura

dijous 30 d'abril de 2020

La mostra serà setmanal i recollirà imatges d’objectes que conserven a casa seva persones que viuen a Cambrils
Les persones que hi vulguin participar poden enviar un correu a museu@cambrils.org amb la fotografia de la peça i les dades
L’acció virtual s'emmarca dins de les activitats del Dia Internacional dels Museus


El Museu d’Història de Cambrils convida a la ciutadania a participar en la preparació de l’exposició col·laborativa Vitrines Virtuals Confinades, que començarà a caminar durant el mes de maig a les xarxes socials i al web https://www.cambrils.cat/museu. Serà una mostra setmanal que donarà protagonisme als objectes que conserven les persones que viuen avui a Cambrils i que per elles són història recent del municipi.

L’exposició col·laborativa serà primer virtual però quan la situació ho permeti es portarà a terme físicament en una festa de retrobament a la sala d’exposicions temporals del Molí de les Tres Eres. Així, es passarà de les vitrines virtuals a vitrines reals amb històries de vida a cavall dels segles XX i XXI explicades a través dels objectes.

Per participar en aquesta proposta cal enviar un correu a museu@cambrils.org amb una fotografia de l’objecte i una breu descripció del perquè té una relació amb Cambrils i les dades que es coneguin com l’any, qui el va fer, com es va aconseguir, on s’utilitzava, si va ser un regal, entre altres detalls. Els documents i fotografies no formen part de la proposta.

D’aquesta manera, es donaran a conèixer objectes que, més enllà del valor econòmic, són importants per descobrir la història local. És una proposta oberta a tothom que tingui un interès per la història, la cultura o simplement tingui ganes de gaudir i aprendre de forma col·laborativa.

L’activitat s’inclourà també dins del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, que se celebrarà a tot el món amb els museus tancats i que enguany té com a lema «Museus per la igualtat: diversitat i inclusió», amb l’objectiu de l’ICOM-UNESCO de celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats.

Tot i tenir els espais tancats, aquests dies de confinament el Museu d’Història de Cambrils continua treballant per donar a conèixer el patrimoni de Cambrils. Per aquest motiu, des de bon començament de la pandèmia es va sumar a la proposta #MuseusaCasa per acostar tots els recursos presents a la xarxa relacionats amb el patrimoni de Cambrils on el museu havia participat i es va apuntar al trivial virtual dels museus catalans Museum Quiz. Amb Vitrines Virtuals Confinades el Museu fa un pas més i per primera vegada presenta una proposta col·laborativa virtual amb el suport de la ciutadania.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance