circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Museu del Port de Tarragona estrena activitats

Circdelacultura

dimarts 12 de maig de 2020

Les xarxes socials del Museu faran difusió de les dues iniciatives ‘Un mar de peixos!’ i ‘QUIZ’ 
Sota el tema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió” el pròxim 18 de maig se celebra també, el Dia Internacional dels Museus 


Amb motiu dels seus 20 anys, el Museu del Port de Tarragona estrena noves activitats adaptades a l’escenari excepcional que vivim, en el qual el confinament i la seguretat són factors prioritaris. El Museu ha reinventat les seves activitats i les ha adaptat al món digital.

La primera de les activitats que presenta el Museu del Port, sota el títol ‘Un mar de peixos!’ consisteix en un taller-concurs familiar adreçat a infants entre 4 i 12 anys, amb la supervisió d’un adult, que es farà el dia 13 de maig.

És una activitat de reciclatge molt marítim, seguint la línia de conscienciació i preservació del medi ambient que es va duent a terme al Museu del Port. Es tracta de donar una segona vida a materials fàcils de trobar per casa, com ampolles, plàstics... per crear un peix mot especial i acolorit: el peix menja-brossa!. Aquesta nova espècie marina, única i personalitzada per cada llar amenaça de menjar-se tot el que estigui fora de lloc...

La segona activitat, dins de la doble celebració d’enguany, és el concurs de 15 preguntes, QUIZ, organitzat en dues categories: públic general (MPTacasa) o familiar.(MPTacasa Kids), i que estarà actiu el 17 i 18 de maig.

Per participar a QUIZ s’ha d’enviar un correu electrònic abans del 15 de maig a museuport@porttarragona.cat indicant a quina de les dues categories es vol jugar, MPTacasa (públic general) o MPTacasa Kids (Públic familiar) sense oblidar triar un nom d’usuari/ària o equip per participar. Només es podrà participar en una de les dues categories.

Un cop realitzada la inscripció el Museu farà arribar un enllaç per respondre les preguntes de QUIZ.

Les 8 primeres persones o equips classificats de cada categoria podran gaudir d’un viatge amb golondrina, quan les condicions ho permetin.

Per participar en aquestes activitats seguiu les xarxes socials del Museu del Port on s’informarà en tot moment de cadascuna de les activitats. Facebook https://ja.cat/GlHCW, Twitter @museuporttgna i Instagram @museuporttarragona.

18 de maig, Dia Internacional dels Museus

Entre les noves activitats també hi ha la celebració, el pròxim 18 de maig, del Dia Internacional dels Museus. Aquest 2020 sota el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, amb l’objectiu de convertir-se en un punt de trobada per a celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per a identificar i superar els prejudicis en el que els museus mostren i en les històries que conten.

L'objectiu del Dia Internacional dels Museus és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les

cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Organitzats cada 18 de maig o al voltant d'aquesta data des de fa més de 40 anys, els esdeveniments i activitats planejats per a celebrar aquest dia poden durar un dia, un cap de setmana o fins i tot tota la setmana.

Cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial, com el Museu del Port de Tarragona L’any 2019 van ser 37.000 museus els que van prendre part en l'esdeveniment en 158 països i territoris.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance