circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Museu de Valls celebrarà el Dia Internacional dels Museus difonent la seva història

Circdelacultura

dimecres 13 de maig de 2020

> El proper dilluns dia 18 de maig tindrà lloc una celebració poc convencional del Dia Internacional dels Museus, amb centres expositius tancats al públic i preparant-se per a la reobertura
> La institució d'art vallenca commemora, durant aquest any 2020, els seus 75 anys de vida


Mentre es prepara per reprendre la seva activitat pública en les properes setmanes, i tot seguint les indicacions i mesures fixades en la desescalada, el Museu de Valls celebrarà dilluns vinent dia 18 de maig el Dia Internacional dels Museus, i ho farà de manera diferent a com ho ha fet els darrers anys. Així, davant la impossibilitat de realitzar actes presencials, l'activitat es traslladarà a les xarxes socials, on el museu explicarà en breus píndoles i publicacions la seva història, que aquest any arriba ja als 75 anys de vida, així com algunes de les peces més destacades del seu valuós fons artístic.
 
La proposta, que es podrà seguir durant tota la jornada a través dels canals municipals de VisitaValls, pretén acostar la vida artística de la institució a la ciutadania durant aquest temps en què els equipaments culturals romanen tancats al públic. A nivell nacional, la commemoració d'enguany s’emmarca sota el títol "Obrim finestres", resseguint precisament aquesta voluntat d'obrir portes i finestres i continuar connectats amb els visitants, malgrat estar encara tancats al públic.
Així, el DIM 2020 a Catalunya se centra en el moment excepcional global de confinament durant el qual els museus tenen les portes tancades. Els museus obren virtualment el seu fons per connectar amb la ciutadania; obren finestres digitals, segures per a les persones, obertes, accessibles i diverses. Aquestes són el punt de trobada dels museus amb l’usuari i són un símbol d’obertura. Enguany, davant el Covid19 i el confinament de la societat per prevenir l’expansió del virus, organitzacions i institucions museístiques volen ser més a prop que mai dels ciutadans sumant-se a la celebració virtual del DIM, apropant els museus a les cases de la ciutadania. 

Un Dia Internacional dels Museus diferent
 
El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any arreu del món el dia 18 de maig, des de l'any 1977, i està organitzat pel Consell Internacional de Museus. Es tracta d'una jornada on els centres expositius obren les seves portes de bat a bat i es donen a conèixer al públic, oferint una oferta d'activitats i propostes diferent i singular per tal de sensibilitzar els visitants de la importància dels museus en l'àmbit cultural, així com del seu paper en la societat actual. Aquest any, la crisi derivada de la pandèmia pel Covid19 farà que aquesta celebració sigui ben diferent, amb molts centres tancats al públic, i traslladant la commemoració a les plataformes digitals i xarxes socials.
 
La Nit dels Museus haurà d'esperar
 
Dins de la celebració del Dia Internacional dels Museus destaca una de les seves propostes més conegudes: la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra normalment el dissabte més proper al Dia Internacional. Durant aquesta nit, diversos museus obren portes amb diverses propostes lúdico-culturals que tenen lloc en horari nocturn. En aquest sentit, i al tractar-se d'una activitat multitudinària i amb una alta participació de públic, la celebració de la Nit dels Museus d'aquest any ha quedat ajornada a nivell internacional, amb una nova data proposada pel Ministeri francès i seguida per la Unesco i la Generalitat de Catalunya, pel 14 de novembre, mentre es segueix amb atenció com evoluciona la crisi sanitària del coronavirus, que impossibilita, a data d'avui, poder realitzar aquest tipus d'actes amb una alta concentració de persones.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance