circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Tarragona aposta per la música i el cinema per les nits d'estiu

Circdelacultura

dimarts 30 de juny de 2020

Una imatge de l'Auditori del Camp de Mart. Foto: circdelacultura

Música i cinema. Aquesta és la fòrmula amb la qual Tarragona aposta per reactivar la cultura durant les nits d'aquest estiu tan atípic. “Visualitzar la cultura en diferents àmbits i punts de la ciutat”, ha apuntat l'alcalde i també regidor de Cultura, Pau Ricomà. S’han presentat una sèrie d’actes, concerts i projeccions de cinema, de petit format i amb aforaments limitats, però que van des de la Móra fins a Bonavista “amb la voluntat d’arribar a tothom i recuperar el bon costum de gaudir de la cultura a l’aire lliure”, ha definit Ricomà.
 
Així mateix també s’ha detallat l’atorgament de subvencions a projectes culturals, tal i com es va avançar el passat mes de maig i que s’obriran a partir del 13 de juliol. Aquesta iniciativa “pretén contribuir a minimitzar les conseqüències sobre les empreses i professionals de l’àmbit de la cultura que hagin pogut patir amb la crisi del covid-19”, ha destacat Ricomà, i s’atorgarà, segons les bases, fins a un màxim de 6.000€ per a projectes subvencionables al 100%.
 
El programa que presentem avui, Tarragona reactiva la cultura, es desplega en quatre àmbits o programacions ben diferenciades que són: el Jazz Estiu, la Música al carrer, els concerts i el cinema en versió original al Camp de Mart. A banda d’aquests quatre àmbits també podem anunciar la represa del Centre d’Art Tarragona a la Casa Canals, amb una exposició d’Àngel Pomerol que s’inaugurarà el dia 23 de juliol. En resum, una àmplia programació que va des d’aquest divendres 3 de juliol amb la primera pel·lícula a l’aire lliure, fins al diumenge 30 d’agost amb un concert de folk a la Plaça de l’Escorxador.
 
 
JAZZ ESTIU
El Jazz Estiu el podrem gaudir durant el mes d’agost. L’Ajuntament de Tarragona organitza aquest cicle de concerts, on estan representats tots els gèneres musicals a l’entorn del jazz: el tradicional i el contemporani. Davant mateix dels recintes patrimonials sonaran ritmes de dixieland, swing, manouche, folk jazz i músiques del món. En total seran vuit bandes de màxima qualitat, amb músics de les nostres comarques. La venda d’entrades es podrà fer per tarracoticket o al mateix recinte una hora abans de cada concert. El preu de l’entrada és de 2€.
 
Els concerts seran:
 
Dijous 6 d’agost / Fòrum de la Colònia
 
20h - Stromboli Jazz Band (jazz tradicional)
22h - Electric Triangle (jazz contemporani / elèctric) 
Dijous 13 d’agost / plaça de l’Escorxador
 
20h - Les Xiclettes (jazz vocal)
22h - Swing Airlines (jazz i swing vocal) 
 
Dijous 20 d’agost / Casa Canals
 
20h – Luis Cojal (músiques del món)
22h - The Manouches (jazz manouche) 
 
Diumenge 30 d’agost / Plaça de L’Escorxador
(els dos amb una mateixa entrada)
 
20h - Olga Pes Quintet (jazz vocal / músiques del món) + Guillem Anguera Acústic Quartet (jazz folk / músiques del món) 
 
 
 
 
MÚSICA AL CARRER
Seguidament Tarragona reactiva la cultura també proposa música de Llevant a Ponent. La música al carrer arribarà de la ma de l’Àrea de Cultura i de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), que proposen cinc concerts de petit format al juliol, repartits entre dos dissabtes i a cinc escenaris diferents, corresponents a cinc barris de la ciutat: Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Bonavista, La Mora i Parc del Francolí. Properament s’anunciaran concerts a Sant Salvador i Ferran.
Els objectius són, d’una banda, el foment de la música en directe; també es pretén que la música torni a la vida quotidiana de la gent, amb aprofitament del talent local i també la recuperació de la normalitat en els espais públics.
 
Dissabte 18 de juliol
 
13h – CONNEXIONS Trio, Torreforta
20h – Ian Lints, La Móra 
Dissabte 25 de juliol
 
13h – TMN, Parc del Francolí
20h – PEPPER And SOUL, Bonavista
20h – ELLAS, Sant Pere i Sant Pau 
 
 
 
MÚSICA AL CAMP DE MART
La música també arribarà al Teatre Auditori del Camp de Mart durant el mes d’agost. I es presenta amb una proposta renovada del que ja s’havia anunciat abans del confinament. D’una banda els concerts de Lildami i 31 FAM s’agruparan la nit del dijous 27 d’agost i de l’altra Blaumut amb Joina, seran el divendres 28 d’agost.
A banda d’aquests concerts ja previstos, també s’incorporen al cartell els concerts de la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT), un el dia 1 d’agost al Camp de Mart i l’altre el 22 al Parc de la Ciutat, tots dos a les 22h. Una altra novetat és el concert per la nit del 29 d’agost que amb sota el títol Músiques mediterrànies portarà l’actuació de Biflats i BGKO, també a l’Auditori. 
Així mateix també podem anunciar un concert especial del Festival Minipop el 20 d’agost al Camp de Mart i el concert de l’emissora 40 Principals a l’Anella Mediterrània el proper 15 d’agost, que es podrà seguir des dels vehicles. 
Properament es donaran a conèixer més detalls dels concerts al Camp de Mart i la venda d’entrades.
 
 
CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL
Finalment i de manera esperada per a un nombrós públic, ja podem anunciar que l’Àrea de Cultura i l’Associació Cultural Anima’t presenten una cartellera d’estiu de cinema en v.o. al Camp de Mart. Des d’aquest divendres 3 de juliol i fins al 7 d’agost, a les 22h, podrem gaudir de cinema a la fresca, amb aforament limitat per un preu de 5€.
 
Puñales por la espalda; divendres 3 de juliol
 
1917; divendres 10 de juliol
 
Solo nos queda bailar; divendres 17 de juliol
 
Especiales; divendres 24 de juliol
 
Green Book; divendres 31 de juliol
 
Los miserables; divendres 7 d’agost

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance