circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Pot Petit i Quim Masferrer, plats forts de la Festa Major del Morell

Foto: potpetit.com

dimecres 15 de juliol de 2020

El Morell viurà la seva tradicional Festa Major d’estiu, dedicada als patrons Sant Abdó i Sant Senén, del 23 de juliol al 3 d’agost amb El Pot Petit i l'espectacle del televisiu Quim Masferrer, "Moltes gràcies", com a plats forts.

Així, la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell ha apostat per mantenir la celebració tot i les restriccions per la pandèmia de coronavirus. “Creiem que des de l’administració hem de donar exemple i seguir girant la roda”, indica l’alcalde, Eloi Calbet, que alerta també que “els rebrots es produiran si no som capaços de seguir estrictament totes les indicacions sanitàries”. Així mateix, Calbet assenyala que “hauria estat més senzill suspendre tots els actes”, però “hem volgut posar en valor la Festa Major”, reivindica.

En aquest sentit, des de la regidoria s’ha treballat molt intensament per poder configurar un programa que compleixi amb totes les mesures de protecció i seguretat indicades des de les autoritats sanitàries. Així, la majoria d’actes es realitzaran en espais amb aforament limitat, control d’accés i reserva prèvia d’entrades de forma telefònica.

“La nostra prioritat és la salut de les persones”, remarquen els tècnics de la regidoria de Cultura i Festes, Oriol Figueras i David Ayza, “i, per aquest motiu, volem que la ciutadania se senti segura a l’hora de gaudir del programa que hem preparat”. Pràcticament una trentena d’actes que faran que el Morell visqui la Festa Major d’una nova manera, amb rauxa i seny, tal com proclama la imatge de la celebració, però també amb responsabilitat.

“És cert que hi ha hagut molts actes tradicionals que han caigut del programa”, reconeix l’alcalde, com ara la Zeuzera Pyrina, el sopar popular, les temptes de vaquetes o el concert jove. Però molts s’han repensat, com els versots dels Diables del Morell, o el seguici, que es farà pel centre de la rambla mentre que el públic l’haurà de veure des de la calçada per tal de mantenir la distància social. Així mateix, hi haurà novetats, com els vermuts de cistell, en que cadascú es podrà portar el vermut de casa i gaudir d’un espai amb música en directe. “Està clar que serà una Festa Major menys participativa, en què la ciutadania tindrà un paper més contemplatiu”, reflexionen les regidores de Cultura i Festes, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas.

A més, acompanyant el disseny de la imatge, del qual s’han encarregat els morellencs Pàkaru Estudi Creatiu, s’ha preparat un nou element festiu per guarnir balcons: un domàs dels gegants Senén i Clariana, elaborat per les morellenques de Debonatinta Estudi Gràfic, que es podrà adquirir per 3 euros a l’oficina del Centre Cultural.

Altres noms propis que passaran pel Morell són La Soul Machine; Joan Reig, en la seva faceta de punxadiscos; i en Peyu, que s’encarregarà de fer el pregó.

Pròximament es donarà a conèixer el programa d’actes complet.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance