circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Tàrraco Viva recordarà com es gestionaven les pandèmies a l'Antiga Roma

Circdelacultura

dimecres 30 de setembre de 2020

L’edició d’enguany de Tàrraco Viva, més tardana del que és habitual a causa de la pandèmia, pretén remarcar que els períodes de crisi com l'actual també són oportunitats de reflexió i de canvis. El certàmen d'enguany se celebrarà de l'11 al 18 d'octubre i entre d'altres aspectes, se centrarà en com es gestionaven les pandèmies a l'Antiga Roma.

Per això, el lema d’enguany, "Resiliència i solidaritat", fa referència a l’oportunitat que té la societat actual d’impulsar un canvi de paradigma a nivell econòmic i social, un canvi que no deixi enrere a ningú basat en els valors com la cooperació i la solidaritat, i que aposti per l’educació, la cultura i la ciència.  

Actes per a tots els públics i interessos 

Tarraco Viva, que arriba a la seva 22ena edició, segueix mantenint una quantitat de propostes àmplia i diversa com ara recreacions històriques, monòlegs, visites comentades, xerrades, tallers, conferències, converses, lectures dramatitzades, visites guiades… Així com també una sèrie de temàtiques ben diverses sobre les quals versaran les activitats: cuina, patrimoni, habitatge, salut, enginyeria, combats, humor, vida diària, tecnologia alimentària, mercats, emprenedoria, mort, etc.

Les novetats i destacats del Festival 

Aquesta és també una edició plena de novetats, entre les que es destaquen el debat inaugural amb Enric Calpena i especialistes en història antiga de Roma i Egipte. També hi despunten les produccions audiovisuals fetes pel festival a càrrec del grup de músics Ludi Scaenici (Roma) i Ars Dimicandi (Bergam) sobre la música romana i el món dels gladiadors.

A més, es remarquen les recreacions històriques sobre la medicina, la salut i la vida quotidiana al món antic (Ars Medica, Plebs, Egipte, etc), les recreacions sobre el món de les legions romanes, la cavalleria romana i els gladiadors. Aquesta és també una edició amb més monòlegs que mai, sobre personatges de la història antiga com Frontinus, l’encarregat de les aigües de Tarraco, un acte patrocinat per Ematsa.  

Els tallers en línia, com el de mosaics o les visites guiades a espais patrimonials de Tarraco en col·laboració amb la Xarxa de Centres Cívics de TGN, també seran protagonistes; les converses amb diàlegs entre periodistes i historiadors sobre la lluita per sobreviure al món antic: Ricard Lahoz amb Joaquin Ruiz de Arbulo, Sara Sans amb Irene Cordon o periodistes de la revista Despertaferro amb Fernando Quesada; l’entrevista a Pedro Olalla, el gran helenista que presentarà el seu audiovisual: ‘Per què Grècia?’ o les xerrades en línea sobre cuina i vida quotidiana, són algunes de les novetats i actes més rellevants d’aquesta XXII edició. 

Actes gratuïts amb accés limitat: invitacions 

Tots els actes de Tarraco Viva seran gratuïts, però els aforaments dels actes presencials i dels actes online seran limitats. Les invitacions es podran reservar a la pàgina web de Tarraco Viva. Actualment es pot consultar el programa a www.tarracoviva.com. Properament es podran consultar els detalls de tots els actes del festival i accedir a la reserva d’invitacions. 

Així mateix les xarxes socials seran la segona casa del Festival, perquè els comptes de Facebook, Twitter i Instagram de Tarraco Viva, així com el Canal de Youtube de Tarragona Cultura i el blog del mateix ajuntament es conceben com els canals de consulta i seguiment del Festival durant el dia a dia.

Al Canal de Youtube s’hi estrenaran les gravacions i també s’hi penjaran l’enregistrament d'algunes de les activitats presencials i d’algunes en streaming. Al blog municipal s’hi podran llegir articles i notícies destacades sobre el festival i els seus protagonistes. I a les xarxes socials es comunicaran totes les activitats i informacions més imminents relatives al festival i al seu desenvolupament. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance