circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Un col·legi de Tarragona es convertirà en Parlament Europeu per un dia

Circdelacultura

dijous 26 de novembre de 2020

Una imatge d'una activitat amb presència d'Ateneu l'Europeu amb escolars. Foto: Europe Direct Tarragona

Els alumnes de 5è i 6è de primària de l'escola de Riuclar, a Tarragona, faran d'euro parlamentaris per un dia, i ho faran acompanyats d'Ateneu l'Europeu, el personatge creat per Europe Direct Tarragona que apropa la Unió Europea i els seus valors a nens i joves amb un espectacle de música i màgia.

A diferència d'altres anys, quan la simulació del Parlament europeu es va fer amb alumnes universitaris, la proposta d'enguany de l'Oficina Europe Direct Tarragona inclou el 'trasllat' del fòrum de debat europeu a les aules d'un centre de primària; en concret al del barri de Riuclar.

Aquesta activitat, que es durà a terme el proper 14 de desembre, és un dels diferents recursos educatius per a les escoles amb que treballa Europe Direct Tarragona; l'ens que promou i fomenta els valors de la Unió Europea entre la ciutadania, i principalment entre estudiants i també escolars.

Objectius
La simulació parlamentària al col·legi de Riuclar té diversos objectius, com ara crear consciència europea en els alumnes i donar a conèixer el funcionament de la UE i de com les seves decisions ens afecten al nostre dia a dia. Tractant-se d'una sessió amb nens i nenes, l'activitat també pretén ajudar a que els infants aprenguin a escoltar i a respectar opinions diferents a la pròpia, o que sapiguin argumentar defensant les conviccions pròpies, entre d'altres prioritats de la sessió parlamentària.

Tenint en compte que la sessió va adreçada a escolars, no hi haurà debats ideològics, i les temàtiques que es tractaran seran d'abast per als alumnes, com ara el medi ambient i el reciclatge, entre d'altres.

Un recurs educatiu més enmig d'una àmplia gamma

La simulació del Parlament Europeu forma part de la Guia de Recursos Educatius que Europe Direct Tarragona ofereix als centres de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

L’oferta és àmplia: xerrades temàtiques per a diferents nivells, materials per a nens i professors, jocs creats especialment, video contes, suport en l’elaboració dels seus treballs, suport per a la celebració del Dia d’Europa… Per exemple, els jocs 'Tira el dau' i 'Viatge per Europa' estaran properament disponibles per jugar-hi amb l'ordinador durant el present curs 2020-2021. 

Si vols més informació sobre els Recursos Educatius que ofereix Europe Direct Tarragona clica AQUÍ.


 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance