circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Torre Rellotge del Port de Tarragona recupera part del seu aspecte original

Circdelacultura

divendres 27 de novembre de 2020

La rehabilitació incorpora nous mecanismes per recuperar el seu singular toc de campanes

S’han utilitzat materials de darrera generació per garantir la seva durabilitat

Un projecte amb un pressupost de 78.819 euros que es materialitzarà abans de final d’any

La rehabilitació de la Torre Rellotge del Port de Tarragona enfila la fase final d’una intervenció que recuperarà l’aspecte original del monument. Es preveu que els treballs finalitzin abans de final d’aquest any.

En aquesta intervenció s’hi ha dut a terme moltes novetats, entre les més destacades hi ha la nova maquinària i una nova il·luminació interior per optimitzar el seu funcionament. Cal afegir, que es pretén renovar tot el mecanisme per recuperar, fins i tot, el singular toc de les seves campanes.

El projecte amb un pressupost de 78.819 euros està dirigit per la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona i ha comptat amb l’assessorament de l’arquitecte especialista en patrimoni, Manuel Pérez Saavedra.

Segons Pérez la rehabilitació s’ha dividit en tres fases. Primerament es va fer una intervenció estructural amb el reforç de tota l’estructura interior metàl·lica, la reparació i cosit de totes les esquerdes en el tancament de maó i cornises de pedra natural amb la substitució dels elements més afectats. A la segona fase es renovenles cobertes per aturar les filtracions que es produïen a l’interior del monument, de fet es tracta d’afegir una impermeabilització a les cobertes. Finalment, es recuperaran els revestiments exteriors, esferes de vidre i motius decoratius.

La maquinària original del rellotge, de 1922 es troba exposada al Tinglado 2 del Moll de Costa, seu provisional del Museu del Port de Tarragona.

Materials d’última generació

La intervenció de reforç s'ha fet amb materials d'última generació, per garantir la durabilitat, com són acers inoxidables, malles de fibra de carboni o morters amb resines epoxídiques i fibra de vidre.

Pel que fa a la renovació d'acabats s’han empleat materials tradicionals millorats, per mantenir l'aspecte original, com són la recuperació de tots els revestiments exteriors amb morters de calç i elements decoratius en pedra natural.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance