circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Ruta de la Capona de les barraques de pedra seca del Pla estrena senyalització renovada

Circdelacultura

dimarts 12 de gener de 2021

Aquest recorregut és un dels principals atractius turístics del Pla de Santa Maria
El tècnic de senders Enric Fonts ha posat al dia el treball que ell mateix va realitzar quan es va posar en marxa la ruta

 
La Ruta de la Capona de les barraques de pedra seca, al Pla de Santa Maria, compta amb una senyalització renovada i posada al dia. S’han renovat els vinils dels cartells amb les explicacions, repintat els senyals i recuperat els logotips malmesos. L’Ajuntament del Pla vol, d’aquesta manera, mantenir al dia un dels principals atractius turístics del municipi.
 
La renovació de la senyalització ha anat a càrrec del tècnic de senders planenc Enric Fonts, que ja es va ocupar de marcar el recorregut original. “Amb el pas del temps, i també amb el vandalisme, els senyals es deterioren i es necessitava una reforma urgent”, explica.
 
“S’ha aprofitat tot el que s’ha pogut, tant dels pals com de la senyalització”, afegeix Enric Fonts, “però les bases d’alguns pals s’havien podrit i s’ha canviat el més visible”. El tècnic té preparats nous senyals que adverteixen de la prohibició d’enfilar-se a les barraques i de la necessitat de respectar l’entorn. Aquests senyals s’instal·laran properament.
 
La Ruta de la Capona es va posar en marxa l’any 2002 i és un itinerari curt i planer que es pot realitzar tant a peu com amb bicicleta i és apte per a tot tipus de públics, fins i tot nens petits. La ruta passa per cinc barraques, dos cossiols, arneres i cisterna. S’hi pot accedir amb cotxe des de la carretera C-37, entre El Pla de Santa Maria i el Pont d’Armentera, seguint el camí asfaltat que condueix a l’aparcament.
 
El recorregut, que té poc més d’un quilòmetre i mig de llargada, permet admirar la bellesa del paisatge i l’art de la pedra seca. Amb aquest únic material es separen finques, es tracen camins, es proporciona recer i s’aprofita l’aigua. Un exemple de fer el màxim amb el mínim.

Visita guiada:
Diumenge 31 de gener: Visita guiada gratuïta a la Ruta de la Capona
Hora: 11 hores.
Durada aprox 1.30 h.
Lloc de trobada: Centre d'interpretació Fàbrica Tèxtil Martí Llopart i Trenchs.
Grups limitats de 15 pax per ordre d'inscripció. Obligatori dur la mascareta.
Reserves: turismepla@gmail.com

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance