circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Port de Tarragona organitza cinc nits d'havaneres amb el títol 'Nits a la Pèrgola'

Circdelacultura

dimarts 29 de juny de 2021

Les tradicionals cantades d’havaneres tindran lloc a la pèrgola del Serrallo tots els dissabtes del mes de juliol a les 22:00h
Sota el títol ‘Les havaneres del Port’ cinc grups faran gaudir al públic amb la fòrmula rítmica i melòdica de les actuacions


Aquest 29 de juny el president del Port, Josep Maria Cruset i la directora de Port i Ciutat Montse Adan, acompanyats pels mitjans de comunicació han presentat sota la Pèrgola del Serrallo, les ‘Havaneres del Port- Nits a la Pèrgola’, un cicle impulsat per la marca cultural del Port, Moll de Costa.

La cantada d’Havaneres del Port-Nits a la Pèrgola de Tarragona, arribarà tots el dissabtes del mes de juliol a les 22:00h com una cita musical i festiva. L’esdeveniment, emplaçat a l’emblemàtica Vila Marinera del Serrallo, s’ha convertit, en els darrers anys, en un acte cultural-musical força estimat pels veïns del barri pescador així com per tota la ciutadania de Tarragona.

Durant la presentació Cruset ha destacat la voluntat d’acompanyar i promoure tot allò relacionat amb la cultura popular i tradicional. Adan, per la seva part, ha volgut convidar a la ciutadania i gaudir de la fòrmula rítmica i melòdica de les havaneres en un entorn tan especial com és el Serrallo a Tarragona.

Aquest any, la cantada comptarà amb els grups ‘Pescadors de l’Escala’ el dia 3 de juliol, ‘Xato?’ el 10 de juliol, ‘Sopa de Peix’ el 17 de juliol, ‘Neus Mar’ el 24 de juliol i ‘els Cremats’ el darrer dissabte de juliol, dia 31.

L'aforament previst en cada actuació és de 150 a 200 persones i per accedir-hi no caldà reserva prèvia. Les persones que vulguin gaudir de les havaneres hauran de complir amb les habituals mesures anticontagi del COVID-19 amb presa de temperatura prèvia, mascareta durant l’acte i manteniment de la distància social, a més a més de les que en aquell moment puguin establir l’organització o les autoritats sanitàries.

30 anys d’havaneres al Serrallo

La cantada d’Havaneres del Port marca el començament de l’estiu al Port, com ha fet tots aquests anys. Excepte l’any passat que, a causa de la situació de pandèmia, va haver de ser suspès aquest esdeveniment. Any rere any, les havaneres del Port de Tarragona obren la porta a l’estiu més festiu, amb actuacions cada primer dissabte del mes de juliol. La cita musical del Port de Tarragona ha aconseguit instaurar i consolidar una tradició musical i cultural que ha arrelat entre el públic tarragoní.

Montse Adan ha explicat que enguany es compleixen 30 anys de la primera edició de les “Havaneres al Port” des que es va celebrar la primera edició al juliol de 1991. No obstant, enguany se celebra la 29a edició d’aquest certamen musical ja que les mesures sanitàries per la COVID19 van impedir l’organització de les cantades l’any passat.

Fa gairebé cinquanta anys les havaneres estaven a punt de desaparèixer, però des de diferents indrets del territori es van crear esdeveniments on aquest gènere en seria l’únic protagonista. Amb el temps, les ‘Havaneres del Port’ han esdevingut una trobada de referència per a aquest gènere a Catalunya i s’ha convertit en una de les més importats arreu del país.

Consulta aquí tota la programació de 'Nits a la Pèrgola'.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance