circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Mateu Montserrat: 'S'ha fet un esforç gran per portar actuacions de primera línia'

Circdelacultura

dimecres 28 de juliol de 2021

L'alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat.

El Circdelacultura entrevista l'alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat, amb motiu de les Festes Majors. Tal com va succeir l'any passat, les festes del municipi arriben marcades per la pandèmia; un fet que n'ha condicionat la programació i l'organització. 

Pregunta. Arriba de nou la Festa Major del Pla i aquest any també estarà marcada per la pandèmia. Com afectarà això a la Festa Major? 
Resposta. "Hem fet el programa amb molta il·lusió, però també amb molta cura. Hem programat menys actes, però intentant que n’hi hagi per a tots els gustos i per a totes les edats. N’hi haurà molts que es faran a l’aire lliure i en tots els casos, amb les mesures de seguretat."
 
P. La Festa Major va adreçada a la gent del poble o també vol fer una crida als pobles del voltant? 
R. "En alguns actes estarem molt contents que ens visitin persones d’altres pobles. Especialment els que es fan a l’aire lliure i amb aforaments grans. Només n’hi ha dos que hem restringit les reserves a veïns del Pla, el concert de Doctor Prats i l’espectacle infantil de Xiula."
 
P. Han pogut programar tot allò que volien, és a dir, aquesta és la Festa Major que voldrien o encara caldrà esperar?
R. "Caldrà esperar. No es pot ballar, hi ha moltes restriccions per fer grans àpats, no podrem fer passejades amb barca... Sense renunciar a la festa, hem de vetllar primer per la seguretat. Però s’ha fet un esforç gran per portar actuacions de primera línia, com les que ja he esmentat de Doctor Prats o Xiula, la de Pep Plaza, l’orquestra La Nova Blanes..."
 
P. Programar una festa estant en pandèmia deu tenir molts inconvenients, però potser té algun avantatge.
R. "Jo no hi sé veure cap avantatge. Els costos són els mateixos, però les restriccions imposen que els espectadors que en puguin gaudir siguin menys."
 
P. Tenint en compte el moment, creu que és una festa més per la gent adulta i més gran que no pas per la més jove?
R. "No. Hi ha activitats per a petits, joves i grans. I tots han de ser molt curosos. No només durant l’assistència als actes, també abans i després, durant els dies de la Festa Major i cada dia."
 
P. Quines mesures s’han pres per tenir una festa major segura?
R. "Els que, malauradament, ja s’han convertit en habituals. Entre d’altres, reserves prèvies, control d’accés, aforaments limitats. S’ha reforçat el filtratge de l’aire al Centre Cívic. No es podrà ballar ni tan sols sardanes i hem deixat de programar actes que tenien molta participació."
 
P. Què destacaria del programa? 
R. "El programa intenta que tothom trobi alguna activitat que li vingui de gust i en la que se senti segur."

P. I de la pregonera?
R. "La pregonera ens fa molta il·lusió perquè és una jove escriptora i periodista planenca."
 
P. Com creu que esperen la festa els planencs i planenques?
R. "Amb moltes ganes de gaudir-ne però també amb consciència que cal anar amb compte. I amb l’esperança que puguem superar la situació i que l’any que ve tot torni a ser com abans."
 
P. Quan arriba la Festa Major també s’acostuma a fer balanç de l’any, sobretot en obres i inversions. En quina fase estan en aquests moments les obres destinades per als fons Feder?
R. "La restauració de les façanes de la Fàbrica ja està enllestida. Ara s’ha adjudicat la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil i esperem que estarà enllestida a finals d’any o a principis de 2022."
 
P. Durant aquest any han organitzat visites guiades a la ruta de la Capona, quina valoració en fa? Tindran continuïtat?
R. "La valoració és molt bona. S’han fet amb grups reduïts i amb mesures de seguretat i han tingut molt bona acollida. Esperem que puguin tenir continuïtat i, si la situació millora, fer grups més nombrosos i altres visites: al Centre d’Interpretació del Tèxtil, l’església romànica, la vila closa..."
 
P. Com es presenta la Fira del Vent? Creu que enguany es podrà celebrar amb normalitat?
R. "Estem treballant per preparar-la amb l’esperança que la situació serà millor que ara, malgrat que no en podem estar segurs. Confiem que es podran fer més coses que per la Festa Major, però segur que encara caldrà mantenir algunes mesures de prudència."

Consulta AQUÍ tota la programació de la Festa Major del Pla de Santa Maria 2021.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance