circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Tres exposicions singulars conviden a passejar pel Moll de Costa de Tarragona

Circdelacultura

dijous 17 de febrer de 2022

El Tinglado 1 acull una exposició de producció pròpia ‘Ahir-Avui’, fruit dels fons emblemàtic que mante? el Port de Tarragona a través de dues entitats que tenen cura de servar i difondre el llegat portuari: l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona.

Sota l’epígraf descriptiu de l’exposició, ‘Fotografies històriques i actuals del Port de Tarragona’, el Port de Tarragona mostra el seu fons fotogràfic portuari que descriu una part fonamental de la ciutat i de la vida econòmica del territori.

La mostra neix gràcies al gran nombre de fotografies històriques que ha conservat el Port de Tarragona, moltes de les quals són a l’Arxiu del Port, amb més de 12.000 registres, i al Museu de Port. La majoria són imatges espectaculars dels indrets portuaris més representatius i les més impactants són de començaments del segle XX.

El projecte es va concebre durant el confinament i consisteix a tornar a realitzar una fotografia des del mateix punt de vista de la imatge històrica, acompanyat de diferents treballs de modificació bidimensional per aconseguir aquest efecte.

De les cinquanta imatges que formen part del projecte ‘Ahir-Avui’ que es poden veure en un vídeo, a l’exposició se’n mostren vint-i-tres.

Amb aquesta iniciativa es constata que el Port de Tarragona és un dels ports, en l’àmbit internacional, que millor ha sabut conservar el seu patrimoni històric i arquitectònic. 

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar, en horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 27 de març de 2022.


Carmelites, una mostra que reuneix 150 anys d’història a Tarragona

Divendres passat es va inaugurar una exposició que aplega les vivències del segle i mig de la congregació de les germanes Carmelites Missioneres Teresianes a Tarragona, en un relat que mostra la imbricació de la congregació amb la ciutat.

Tarragona va ser l’última fundació del pare Palau i la ciutat on va morir, als 61 anys (20 de març de 1872), efemèride que coincideix amb la data de tancament de la mostra, 20 de març. A través d’una col·lecció d’objectes i imatges procedents de la Casa Mare, es pot descobrir els ideals, objectius i carisma del fundador, com també el recorregut històric de la congregació en els seus inicis, les dificultats i l’esperit de sacrifici.

La varietat d’objectes de la mostra aplega des de quadres, cartes o llibres del pare Palau, escultures, plànols de la ciutat o fotografies de les ubicacions on van tenir seu o aules, i imatges rellevants en la història de l’edifici actual. 

A través d’una col·lecció d’objectes i imatges procedents de la Casa Mare, es descobreixen els ideals, els objectius i el carisma del fundador, com també el recorregut històric de la congregació en els seus inicis, les dificultats i l’esperit de sacrifici. 

D’accés lliure, la mostra es pot contemplar, a partir de la inauguració, l'11 de febrer, a les 18 hores, en horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 20 de març de 2022.

De formes deformes’ o el món de les formes aleatòries al Tinglado 2
L’exposició ‘De formes deformes’ al Tinglado 2 del Moll de Costa és una proposta visual singular, que combina la figura i l’abstracció a través de la tècnica estereoscòpia.

L’autor de la mostra, Miquel Planchart, és un artista que prové del món audiovisual i que uneix el seu bagatge en la tècnica estereoscòpica amb el món de la natura. En aquesta exposició presenta un exercici d’eclecticisme visual, que s'aparta de tots els convencionalismes fins ara coneguts en la fotografia.


L’exposició, d’accés lliure, estarà oberta fins al 13 de març de 2022. L’horari de visita serà de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. Els diumenges i festius romandrà oberta d’11 h a 14 h.

Visitar lliurement el nou Museu del Port

També és d’entrada lliure, l’accés al Museu del Port, un espai que ha tingut una renovació integral que permet oferir una nova museografia d’emocions a través de la incorporació d’elements visuals i interactius. La nova exposició permanent del Museu convida a una col·lecció d’experiències lúdiques i sensorials: videojocs, audiovisuals de gran format, projeccions de 360 graus o expositors interactius.

L’horari és de dimarts a dissabtes de 10 h a 13 h i de 16 a 17 h i els diumenges i festius d'11 h a 14 h. Dilluns és tancat.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance