circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El [FES] de l'Espluga: Una proposta cultural per construir un món més sostenible

Circdelacultura

dilluns 26 de setembre de 2022

El Festival de l’Educació per la Sostenibilitat [FES] es renova coincidint amb la seva quarta edició. El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, a l'Espluga de Francolí, serà el proper 7 i 8 d'octubre el punt de trobada de tots aquells que treballen per construir un futur més sostenible. Un [FES] que enguany es dividirà amb dues jornades. La primera el divendres 7 d’octubre, centrada en els professionals de l’educació i les arts. I la segona, l’endemà dissabte 8 d’octubre, amb un caire ludicofestiu i pensada per a un públic familiar amb tallers, espectacles i altres activitats.

El [FES] es transforma i aquest 2022 tindrà dues jornades, la principal serà el dissabte 8 d’octubre. Durant tot el dia, el [FES] més familiar comptarà amb: tallers, espectacles, tastos de vins, projeccions de cinema, jocs de pistes, berenar i concert. Un seguit d’activitats dissenyades per a un públic generalista amb ganes d’impulsar petits canvis per fer del planeta un lloc més sostenible ambiental, social, econòmica i culturalment.

En total hi haurà quatre espectacles, un contacontes o el concert del cantautor de la Ribera d’Ebre, Xarim Aresté, que clourà el festival. De la programació familiar destaca «A quant va la mel?», de La Tresca i la Verdesca, un espectacle participatiu de jocs i música en directe adreçat a tots els públics. També «Una pedra a la sabata», una peça de teatre visual amb textos de Perejaume i Joan Brossa, del director d’escena i titellaire català, Joan Baixas.

Aquesta obra de titelles aporta una mirada contemporània vers el món rural. La programació també comptarà amb un contacontes musical a càrrec de La Musca, un extracte de l’espectacle de circ RUNA d’Amer Kabbani o «La Filomena se’n va al mercat» que barreja la música tradicional i l’alimentació. Durant tot el dia també s’oferirà el taller «Quina Canya!» de construcció de joguines i instruments populars fets a partir de la canya.

Tallers per educar culturalment per la sostenibilitat

Dissabte al matí i a la tarda, en el marc del [FES] s’organitzaran també cinc tallers que formen part de la proposta educativa del Museu de la Vida Rural, emmarcada en l’educació cultural per la sostenibilitat. D’aquesta manera, petits i grans podran abordar mentre juguen qüestions com la gestió de l’aigua, la resiliència o els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El dia abans, el divendres 7 d’octubre a partir de les 17.30 h, se celebrarà el [FES] professional. Serà un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts. 

Entrades

La jornada professional (divendres) serà gratuïta, però requerirà inscripció prèvia; mentre que per la de dissabte l’entrada tindrà un cost de 5 euros, excepte per als menors de tres anys, que serà gratuït. Es poden adquirir en línia a la web del museu i donaran accés a totes les activitats programades al [FES] més familiar.

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance