circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Escena Cambrils ofereix 5 espectacles multi premiats per la crítica i el públic

Circdelacultura

dimarts 27 de setembre de 2022

La segona temporada de teatre professional per adults Escena Cambrils ha presentat avui al Teatre del Casal la programació per aquesta tardor, que suposa un increment de 4 a 5 funcions i un espectacle especial de clausura que està fora de l’abonament.  Es tracta d’obres de teatre produït a Catalunya i de petit format que han estat multi premiades per la crítica i el públic en diferents convocatòries i que confirmen la voluntat dels organitzadors d’oferir obres de primer nivell que també han de convertir Cambrils en un referent al Camp de Tarragona em matèria d’oferta teatral.
 
Impulsat per Cap de Palaia Produccions, amb Iban Beltran i Isaac Albesa al capdavant, Escena Cambrils compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona. Enguany, després de la bona acollida de la primera edició, Escena Cambrils passant de quatre a cinc funcions. Es tracta de 5 propostes de companyies independents catalanes que ha fet temporada a Barcelona com a requisit per formar part d’Escena Cambrils i que presenten una representació del teatre català que es fa en l’actualitat.
 
Enguany són diverses les novetats d’Escena Cambrils, com la incorporació d’una funció de clown per adults, amb la pallassa de Valls Pepa Plana i el seu muntatge Veus que no veus (divendres 28 d’octubre a les 21 h); un espectacle de cabaret sobre Guillermina  Motta titulada Guillermotta, que es podrà veure a la Cripta de l’Ermita el dimecres 7 de desembre a les 20 h, en un espai escènic que enguany se suma com a espai teatral d’Escena Cambrils, ja que la resta de funcions es faran al Teatre del Casal, que tot just acaba d’estrenar una remodelació de les seves instal·lacions. Precisament Guillermotta ha rebut el Premi de la Crítica a l’intèrpret Jordi Vidal com a millor actor de musica, mentre que Pepa Plana ha obtingut el Premi Zirkòlika 2019 al millor espectacle de pallasso, el Premi Butaca 2020 i el Premi Nacional de Cultura 2022 que atorga la Generalitat.
 
Des d’Escena Cambrils també s’ha manifestat la voluntat de col·laborar amb altres projectes i per aquest motiu se suma a la Biennal Gastronòmica de Cambrils, amb la representació de Poema Inacabat de Gabriel Ferrater (divendres 25 de novembre, 21 h), del qual enguany se’n celebra l’Any Gabriel Ferrater per commemorar el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort. Es tracta d’una adaptació teatral i culinària del poema de Ferrater amb Pau Ferran, Bàrbara Roig i la cuina en directe sobre l’escenari de Mariona Quadrada.
 
Obrirà la temporada el monòleg polític El gegant del Pi (dissabte 15 d’octubre, 21  h), dirigida i interpretada per Pau Vinyals i que ha rebut també diversos premis, com el Premi L’Apuntador 2020 de la revista Núvol. Aquesta obra parla de la memòria, de la família i de tot allò que envolta els silencis.
 
La darrera de les funcions de l’abonament serà l’òpera electrònica Infanticida, una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya que es podrà veure el dia 11 de novembre a les 21 h.  El projecte compta amb la composició musical de Clara Peya i la interpretació de Neus Pàmies i el músic reusenc Gerard Marsal.
 
Precisament l’actriu del Pla de Santa Maria ha obtingut el Premi de la Crítica en la categoria d’actriu de musical per aquesta obrar que narra com després de la publicació de La Infanticida (premi Jocs Florals d’Olot de 1898) i del rebombori en saber que l’autora n’era una dona. El jurat va demanar a Caterina Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg, rebaixant la duresa de les seves paraules, per poder ser llegit en l’entrega de premis sense ferir sensibilitats. Albert va negar-s’hi i no va anar a recollir el premi. Després d’aquell episodi, va signar sempre més sota el pseudònim de Víctor Català. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura.
 
Funció de cloenda
 
Per últim, l’Ajuntament de Cambrils i Escena Cambrils oferiran una funció de cloenda que no s’inclou dins l’abonament. Coincidint amb la Festa Major de la Immaculada, el divendres 9 de desembre arribarà al Palau Municipal d’Esports la comèdia El sopar dels idiotes, una obra convertida ja en clàssic de la cartellera teatral catalana. 

Entrades i abonaments
 
Les entrades soltes per totes les funcions ja es poden adquirir al preu de 10 euros a www.codetickets.com i també l’abonament per les cinc funcions al preu de  40 euros al  mateix portal. Les entrades individuals a taquilla tindran un preu de 12 euros, igual que l’any passat. Les entrades per la funció "El sopar dels idiotes" s’han d’adquirir al preu de 5 euros també a www.codetickets.com.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance